Η παραγωγή της Eurovision αποφάσισε τη σειρά εμφάνισης των χωρών στο Μεγάλο Τελικό του διαγωνισμού.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση και του Δεύτερου Ημιτελικού στον 63ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, ο παραγωγός της διοργάνωσης και η ομάδα του συγκεντρώθηκαν και αποφάσισαν τη σειρά με την οποία θα εμφανιστούν οι διαγωνιζόμενες χώρες στο Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου 12 Μαΐου, στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας.

Από το 2013, οι παραγωγοί αποφασίζουν χωρίς κλήρωση για τη ροή του διαγωνισμού, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα πιο συναρπαστικό τηλεοπτικό show και να διασφαλίσουν ότι κάθε τραγούδι θα ξεχωρίσει.

Το παζλ του τελικού συνθέτουν οι 10 + 10 χώρες που πήραν το πολυπόθητο εισιτήριο από τον Πρώτο και το Δεύτερο Ημιτελικό αντίστοιχα μαζί με τις λεγόμενες «Big Five» χώρες της Eurovision και τη διοργανώτρια.

Από τον Πρώτο Ημιτελικό, της Τρίτης 8 Μαΐου, προκρίθηκαν οι Αυστρία, Εσθονία, Κύπρος, Λιθουανία, Ισραήλ, Τσεχία, Βουλγαρία, Αλβανία, Φινλανδία και Ιρλανδία, ενώ η Ελλάδα γνώρισε τον αποκλεισμό για δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια.

Την Πέμπτη 10 Μαΐου, ο Δεύτερος Ημιτελικός έδωσε την πρόκριση σε Σερβία, Μολδαβία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Σουηδία, Αυστραλία, Νορβηγία, Δανία, Σλοβενία και Ολλανδία.

Οι «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία) και η διοργανώτρια Πορτογαλία βρίσκονται ήδη στον τελικό της Eurovision, άνευ συμμετοχής στην ημιτελική φάση.

Το φαβορί για τη νίκη Ελένη Φουρέιρα ανέβηκε τελευταία στη σκηνή του «Altice Arena» το βράδυ του Πρώτου Ημιτελικού, «γούρι» που θα επαναληφθεί και στο Μεγάλο Τελικό. Σύμφωνα με την απόφαση των παραγωγών της διοργάνωσης, η εκπρόσωπος της Κύπρου θα εμφανιστεί προτελευταία (25η) ανάμεσα στις 26 συμμετοχές, μία ανάσα πριν αρχίσει η ψηφοφορία.

Η σειρά εμφάνισης στο Μεγάλο Τελικό της Eurovision

1. Ουκρανία
2. Ισπανία
3. Σλοβενία
4. Λιθουανία
5. Αυστρία
6. Εσθονία
7. Νορβηγία
8. Πορτογαλία
9. Ηνωμένο Βασίλειο
10. Σερβία.
11. Γερμανία
12. Αλβανία
13. Γαλλία

14. Τσεχία
15. Δανία
16. Αυστραλία
17. Φινλανδία
18. Βουλγαρία
19. Μολδαβία
20. Σουηδία
21. Ουγγαρία
22. Ισραήλ.
23. Ολλανδία
24. Ιρλανδία
25. Κύπρος
26. Ιταλία

Ο παραγωγός Christer Björkman μίλησε στην κάμερα και εξήγησε πώς δημιούργησε την τέλεια σειρά εμφάνισης, μία «μελωδία από πολλές μελωδίες».

Αφήστε το σχόλιό σας