Σε πρώτη επίσημη κυκλοφορία το τραγούδι με το οποίο σκόπευε να λάβει μέρος η Αρετή Κετιμέ στην προκριματική διαδικασία για τη φετινή Eurovision.

Η Αρετή Κετιμέ παρουσιάζει το τραγούδι με το οποίο επρόκειτο να διαγωνιστεί στον ελληνικό τελικό της Eurovision, σκοπεύοντας να διεκδικήσει το εισιτήριο για την Πορτογαλία, πριν αποσύρει τελικά τη συμμετοχή της.

Το «Μην Ξεχνάς Τον Ήλιο» (Don’t Forget The Sun) είναι ένα ιδιαίτερο τραγούδι γεμάτο παραδοσιακά στοιχεία και ελληνικό ηχόχρωμα που σε ταξιδεύει από το πρώτο κιόλας άκουσμα. Το είδος του, σύμφωνα με το δημιουργό σε στίχους και μουσική Δημήτρη Καρρά, είναι ένα «συρτό στα τρία» που το οδηγεί το σαντούρι της Αρετής Κετιμέ και έχει ένα χορωδιακό ρεφρέν στα Αγγλικά.

Το μήνυμα που ήθελε να περάσει η Αρετή μέσα από το τραγούδι της ήταν ξεχωριστό και αισιόδοξο: «Όλα μπορούν να ξεκινήσουν πάλι από την αρχή.»

Σύμφωνα με τα σχέδια, το τραγούδι θα παρουσιαζόταν στον ελληνικό τελικό της Eurovision με τη συνοδεία μίας γυναίκας που θα απέδιδε τους στίχους στην ελληνική νοηματική γλώσσα. Ωστόσο μετά από την αποχώρηση της  Αρετής Κετιμέ και των Χοροσταλιτών δεν υπήρξε η ανάγκη να διοργανωθεί ο ελληνικός τελικός.

Το «Μην Ξεχνάς Τον Ήλιο» (Don’t Forget The Sun) κυκλοφορεί επίσημα από τη Spicy.

Η καλλιτέχνιδα Αρετή Κετιμέ έχει σημειώσει τη δική της ξεχωριστή κι ανοδική πορεία στα μουσικά δρώμενα της χώρας. Ως γνήσια εκπρόσωπος του παραδοσιακού τραγουδιού και όχι μόνο κατάφερε να ξεχωρίσει με τις ερμηνείες, το ήθος και την ακεραιότητά της.

Σε ηλικία 15 ετών συμμετείχε στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, αποσπώντας το χειροκρότημα δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων και την αναγνώριση δισεκατομμυρίων τηλεθεατών.

Μέχρι σήμερα η Αρετή Κετιμέ έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής, όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Γλυκερία, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, η Μαρία Φαραντούρη, η Ελένη Βιτάλη, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Μανώλης Λιδάκης, ο Ορφέας Περίδης κ.ά.

Τι απαντά η Spicy για την απόσυρση
της Αρετής Κετιμέ από τον ελληνικό τελικό της Eurovision;

Αρετή Κετιμέ - Hit Channel

Αφήστε το σχόλιό σας