Άλλες δέκα χώρες προκρίθηκαν στο Μεγάλο Τελικό της Eurovision, συμπληρώνοντας οριστικά το παζλ.

Ο 63ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision συνεχίστηκε το βράδυ της Πέμπτης 10 Μαΐου με το Δεύτερο Ημιτελικό.

Έπειτα από τον αποκλεισμό της Ελλάδας με την Γιάννα Τερζή και τη θριαμβευτική πρόκριση της Κύπρου με την Ελένη Φουρέιρα, το απόλυτο φαβορί για τη νίκη, με τον Hovig από τον Πρώτο Ημιτελικό της Τρίτης 8 Μαΐου, οι καθίσαμε αναπαυτικά και με ελάχιστο άγχος να παρακολουθήσουμε τη μάχη των υπόλοιπων χωρών.

Διοργανώτρια χώρα είναι για φέτος η Πορτογαλία. Ο διαγωνισμός διεξάγεται στο «Altice Arean» της Λισαβόνας και την παρουσίαση της εκδήλωσης έχουν αναλάβει τέσσερις επιτυχημένες γυναίκες της ιβηρικής χώρας, οι Filomena Cautela, Sílvia Alberto, Daniela Ruah και Catarina Furtado.

Τη σκυτάλη του 63ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision παρέλαβε ο Δεύτερος Ημιτελικός, την Πέμπτη 10 Μαΐου, με τη συμμετοχή των επόμενων 18 χωρών.

Ύστερα από την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας (συνδυασμός ψήφων τηλεθεατών και εθνικών κριτικών επιτροπών), μόνο οι δέκα πρώτες στη βαθμολογία από τις 18 συμμετοχές κέρδισαν το πολυπόθητο εισιτήριο για την κορύφωση του 63ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, το Μεγάλο Τελικό, συμπληρώνοντας έτσι οριστικά το παζλ.

Από τον Πρώτο Ημιτελικό προκρίθηκαν οι Αυστρία, Εσθονία, Κύπρος, Λιθουανία, Ισραήλ, Τσεχία, Βουλγαρία, Αλβανία, Φινλανδία, Ιρλανδία.

Οι «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία) και η διοργανώτρια Πορτογαλία βρίσκονται ήδη στον Τελικό, άνευ συμμετοχής στην ημιτελική φάση.

Eurovision Song Contest Lisbon 2018 - Hit Channel

Οι υπόλοιπες 10 χώρες που προκρίθηκαν στον Τελικό

Με την τυχαία σειρά όπως ανακοινώθηκαν:

Σερβία / Sanja Ilić & Balkanika – «Nova Deca»
Μολδαβία / DoReDoS – «My Lucky Day»
Ουγγαρία / AWS Viszlát – «Nyár»
Ουκρανία / MELOVIN – «Under The Ladder»
Σουηδία / Benjamin Ingrosso – «Dance You Off»
Αυστραλία / Jessica Mauboy – «We Got Love»
Νορβηγία / Alexander Rybak – «That’s How You Write A Song»
Δανία / Rasmussen – «Higher Ground»
Σλοβενία / Lea Sirk – «Hvala, ne!»
Ολλανδία / Waylon – «Outlaw In ‘Em»

Ραντεβού στο Μεγάλο Τελικό της Eurovision, το Σάββατο 12 Μαΐου, όπου η Ελένη Φουρέιρα θα δώσει τον καλύτερο εαυτό της ώστε να φτάσει όσο υψηλότερα γίνεται για λογαριασμό της Κύπρου!

 

Αφήστε το σχόλιό σας