Γνωρίστε τα 19 τραγούδια που θα διαγωνιστούν στον Πρώτο Ημιτελικό της Eurovision.

11

Η αυλαία για τον 63 Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision ανοίγει την Τρίτη 8 Μαΐου με τη διεξαγωγή του Πρώτου Ημιτελικού, όπου συμμετέχουν 19 χώρες μαζί με την Ελλάδα με τη Γιάννα Τερζή και την Κύπρο με την Ελένη Φουρέιρα.

Ο διαγωνισμός θα λάβει μέρος για πρώτη φορά στην Πορτογαλία και στη Λισαβόνα, μετά την περσινή νίκη του Salvador Sobral με το τραγούδι «Amar Pelos Dois».

Στην 63η Eurovision θα πάρουν μέρος 43 χώρες, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ των διαγωνισμών του 2008 και του 2011. Η Ρωσία θα επιστρέψει μετά από την αποχώρησή της το 2017. Για πρώτη χρονιά ύστερα από το 2011 καμία χώρα δεν αποχώρησε από τον διαγωνισμό.

Χώρος διεξαγωγής της φετινής Eurovision είναι η «Altice Arena», που κατασκευάστηκε για την Παγκόσμια Έκθεση του 1998 (Expo ’98) και έχει χωρητικότητα 20.000 θεατών, κάνοντάς την το μεγαλύτερο κλειστό χώρο εκδηλώσεων στην Πορτογαλία και έναν από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη.

Η αρένα βρίσκεται στην «καρδιά» του Parque das Nações, μίας περιοχής στα βορειοανατολικά της Λισαβόνας.

Ο Πρώτος Ημιτελικός της Eurovision θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Μαΐου, στις 22:00 και θα μεταδοθεί απευθείας σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και διαδίκτυο από την ΕΡΤ. Η Ελλάδα με τη Γιάννα Τερζή θα εμφανιστεί στη 14η θέση και η Κύπρος με την Ελένη Φουρέιρα θα ανέβει στη σκηνή τελευταία, στη 19η θέση.

Το εισιτήριο της πρόκρισης θα πάρουν μόνο δέκα χώρες.

Ο Δεύτερος Ημιτελικός θα γίνει την Πέμπτη 10 Μαΐου και ο Μεγάλος Τελικός της διοργάνωσης είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 12 Μαΐου.

Ακούστε όλα τα τραγούδια στην επόμενη σελίδα.

Αφήστε το σχόλιό σας