Αυτό είναι το τραγούδι που επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει η Demy την Ελλάδα στην επερχόμενη Eurovision.

Το βράδυ της Δευτέρας 6 Μαρτίου έλαβε μέρος ο «ελληνικός τελικός» της Eurovision όπου επιλέχθηκε το τραγούδι με το οποίο θα εκπροσωπήσει η Demy τη χώρα μας στον 62ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμού Τραγουδιού, στο Κίεβο της Ουκρανίας.

Κατά τη διάρκεια του «ελληνικού τελικού», που παρουσίασαν η Έλενα Μπουζαλά και ο Αντώνης Λουδάρος, το τελικό αποτέλεσμα προέκυψε κατόπιν ψηφοφορίας, 70% της ψήφου του κοινού και 30% της ψήφου της κριτικής επιτροπής των ελληνικών κοινοτήτων της Ομογένειας.

Ειδικότερα, την ψήφο τους έδωσαν εκπρόσωποι των κοινοτήτων από το Βέλγιο, τη Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Γερμανία, την Αρμενία, την Ιταλία, την Αυστραλία, την Αυστρία και την Ουκρανία.

Η ΕΡΤ θα διαθέσει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από τα SMS και τις τηλεφωνικές κλήσεις.

Στην ειδική εκπομπή για τη Eurovisiοn παρουσιάστηκαν τα τρία υποψήφια τραγούδια σε μουσική και παραγωγή του Δημήτρη Κοντόπουλου και στίχους των John Ballard και Romy Papadea. Τη σκηνοθετική  επιμέλεια του τραγουδιού που επιλέχθηκε θα υπογράψει ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Στο στούντιο της ΕΡΤ βρέθηκε η πρωταγωνίστρια της βραδιάς Demy μαζί με τους επιτυχημένους δημιουργούς.

Επιπλέον, δύο ακόμη συμμετοχές σύστησαν το τραγούδι τους: Ο Ηοvig που αντιπροσωπεύει την Κύπρο με το τραγούδι «Gravity» και οι Sunstroke Project, εκπρόσωποι της Μολδαβίας, με το τραγούδι «Ηey Mama».

Τα υποψήφια τραγούδια

Τα τρία τραγούδια που σύστησε η Demy, εκ των οποίων το ένα πήρε το εισιτήριο για το Κίεβο, είναι τα εξής (με αλφαβητική σειρά):

Angels

Σύνθεση – παραγωγή: Δημήτρης Κοντόπουλος
Στίχοι: Romy Papadea

This Is Love

Σύνθεση – παραγωγή: Δημήτρης Κοντόπουλος
Στίχοι: Romy Papadea & John Ballard

When The Morning Comes Around

Σύνθεση – παραγωγή: Δημήτρης Κοντόπουλος
Στίχοι: John Ballard

Και τα τρία video clip των τραγουδιών που κυκλοφορούν από την Panik Records γυρίστηκαν στην ουκρανική πόλη της Οδησσού με σκηνοθέτη το Γιάννη Παπαδάκο.

Το νικητήριο τραγούδι

Οι τηλεθεατές, η κριτική επιτροπή και οι Έλληνες ομογενείς αποφάσισαν με την ψήφο τους ότι το τραγούδι με το οποίο θα ανέβει η Demy στη σκηνή της Eurovision είναι το «This Is Love», σε μουσική του Δημήτρη Κοντόπουλου και στίχους της Romy Papadea και του John Ballard.

Ραντεβού στις 9 Μαΐου στον Α’ Ημιτελικό της Eurovision με το βλέμμα στο μεγάλο τελικό της 13ης Μαΐου!

 

Αποκλειστική συνέντευξη της Demy:

«H εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Eurovision
θα ‘ναι κορυφαία στιγμή στην καριέρα μου»

Demy - Eurovision Song Contest 2017 - Hit Channel

Αφήστε το σχόλιό σας