Αυτές είναι οι υπόλοιπες 10 χώρες που προκρίθηκαν από το Δεύτερο Ημιτελικό της Eurovision, συμπληρώνοντας οριστικά το παζλ του Τελικού.

Ο 62ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision συνεχίστηκε το βράδυ της Πέμπτης 11 Μαΐου με το Δεύτερο Ημιτελικό.

Έπειτα από την επιτυχή πρόκριση τόσο της Ελλάδας με την Demy όσο της Κύπρου με τον Hovig από τον Πρώτο Ημιτελικό της Τρίτης 9 Μαΐου στο μεγάλο Τελικό, καθίσαμε αναπαυτικά και χωρίς άγχος να παρακολουθήσαμε τη μάχη των χωρών που απέμεναν.

Ύστερα από την περυσινή νίκη της, διοργανώτρια χώρα είναι για εφέτος η Ουκρανία. Ο διαγωνισμός λαμβάνει μέρος στο Εκθεσιακό Κέντρο του Κιέβου. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έχουν αναλάβει ο Oleksandr Skichko, ο Volodymyr Ostapchuk και ο Timur Miroshnychenko.

Τη σκυτάλη του 62ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision παρέλαβε ο Δεύτερος Ημιτελικός, την Πέμπτη 11 Μαΐου, με τη συμμετοχή των επόμενων 18 χωρών.

Η αναπάντεχη έκπληξη της βραδιάς δεν είχε σχέση με το διαγωνιστικό σκέλος. Η εκπρόσωπος του F.Y.R.O.M., Jana Burčeska, δέχτηκε πρόταση γάμου σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, στην οποία απάντησε «ναι» συγκινημένο και με εκατομμύρια τηλεθεατές να παρακολουθούν την τρυφερή στιγμή.

Ύστερα από την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας (συνδυασμός ψήφων τηλεθεατών και εθνικών κριτικών επιτροπών), μόνο οι 10 πρώτες στη βαθμολογία από τις 18 αποστολές κέρδισαν το πολυπόθητο εισιτήριο για την κορύφωση του 62ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, το Μεγάλο Τελικό, συμπληρώνοντας έτσι οριστικά το παζλ.

Οι «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία) και η διοργανώτρια Ουκρανία περιμένουν κατευθείαν στον Τελικό, άνευ συμμετοχής στην ημιτελική φάση.

Οι χώρες που προκρίθηκαν στον τελικό

* Με την τυχαία σειρά όπως ανακοινώθηκαν.

Βουλγαρία (Kristian Kostov)
Λευκορωσία (Naviband)
Κροατία (Jacques Houdek)
Ουγγαρία (Joci Pápai)
Δανία (Anja)
Ισραήλ (IMRI)
Ρουμανία (Ilinca ft. Alex Florea)
Νορβηγία (JOWST)
Ολλανδία (OG3NE)
Αυστρία (Nathan Trent)

Ραντεβού στο Μεγάλο Τελικό της Eurovision, το Σάββατο 13 Μαΐου!

Δείτε τη λαμπερή εμφάνιση της Demy
στον Α’ Ημιτελικό της Eurovision

Demy - Eurovision Song Contest 2017 - Greece - Semifinal - Hit Channel

 

Αφήστε το σχόλιό σας