Η ελληνική εκπροσώπηση στην εφετινή Eurovision θα αναδειχθεί με απευθείας ανάθεση.

Από ό,τι φαίνεται η ελληνική συμμετοχή στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision θα ευαισθητοποιηθεί εν μέρει για πρώτη φορά στα χρονικά, εάν τελικά δε «σκοντάψει» στους σκοπέλους των κανονισμών.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της ΕΡΤ, Διονύση Τσακνή, η εφετινή εκπροσώπηση θα αναδειχθεί με απευθείας επιλογή του ίδιου του οργανισμού. Το τραγούδι που θα επιλεχθεί θα έχει έθνικ χαρακτήρα, με βαλκανικό ή ποντιακό στοιχείο.

Η θεματολογία του κομματιού αναμένεται να διαφοροποιηθεί από το εγχώριο σύνηθες. Πρόθεση του κ. Τσακνή είναι το κομμάτι να αφηγηθεί «όσα ζει ο ελληνικός λαός με τα σκληρά οικονομικά μέτρα και για τον αγώνα των προσφύγων, δίνοντας μαθήματα ανθρωπιάς στην οικουμένη». Προηγουμένως είχε τονίσει ότι το ύφος του τραγουδιού δε θα είναι λυπητερό αλλά αισιόδοξο. Γενικότερη επιθυμία της ΕΡΤ είναι η αποστολή να μην πλαισιωθεί από άσκοπες χορογραφίες και φανταχτερά ειδικά εφέ.

Σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η EBU σχετικά με το θεσμό της Eurovision, δεν επιτρέπονται στίχοι και εν γένει εμφανίσεις πολιτικής ή παρεμφερούς φύσης. Το συγκεκριμένο πλαίσιο βέβαια είναι δυνατό να εφαρμοστεί σε οφθαλμοφανείς περιπτώσεις. Ο χαρακτηρισμός του τραγουδιού ως «πολιτικό» ή  μη έγκειται ξεκάθαρα στο πλαίσιο που θα παρουσιασθεί.

Το όνομα του καλλιτέχνη και των δημιουργών δεν έχουν γνωστοποιηθεί.

Ο 61ος διαγωνισμός της Eurovision θα διεξαχθεί στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, στις 10 – 12 – 14 Μαΐου 2016. Η ελληνική εκπροσώπηση θα περάσει από τον πρώτο ημιτελικό της 10ης Μαΐου, όπου θα διεκδικήσει την είσοδο στον μεγάλο τελικό.

 

Αφήστε το σχόλιό σας