Ο τελικός του 60ου Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού της Eurovision τελείωσε! Μεγάλος νικητής ο Σουηδός Mans Zelmerlow! Σε ποια θέση τερμάτισε η Ελλάδα;

Η πρωτεύουσα της Αυστρίας, η Βιέννη, φόρεσε τα καλά της και υποδέχτηκε τις συμμετοχές 40 χωρών από όλη την Ευρώπη και όχι μόνο.

Στον τελικό του Σαββάτου 23/5 διαγωνίστηκαν 27 στο σύνολο αποστολές. Οι 20 κέρδισαν την πρόκριση μέσω των δύο ημιτελικών που προηγήθηκαν στις 19 και 21 Μαΐου, ενώ ήταν ήδη εκεί οι «big five» του θεσμού, η διοργανώτρια Αυστρία και η μακρινή προσκεκλημένη Αυστραλία.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε η Μαρία Έλενα Κυριάκου με τη δυναμική μπαλάντα «One Last Breath», σε στίχους των Βαγγέλη Κωνσταντινίδη και Εβελίνας Τζιώρα και μουσική που υπογράφει ο Ευθύβουλος Θεοχάρους και η ίδια η Μαρία Έλενα.

Η καλλιτέχνιδα εμφανίστηκε στη σκηνή δέκατη πέμπτη κατά σειρά και εντυπωσίασε με την εκθαμβωτική παρουσία της την κρυστάλλινη ερμηνεία της! Με τη συνοδεία ενός πιάνου μόνο και με «όπλο» τη φωνή της η Μαρία Έλενα Κυριάκου έδωσε τον καλύτερο εαυτό της.

Παρά την ομολογουμένως εξαιρετική παρουσία της, η ελληνική αποστολή κατάφερε να «τερματίσει» στην 19η θέση με 23 βαθμούς.

Δείτε την εμφάνιση της Μαρίας Έλενας Κυριάκου στη σκηνή του «Wiener Stadthalle» παρακάτω:

 

Για την Ελλάδα, το «This is Athens calling…» είπε η Έλενα Παπαρίζου ανακοινώνοντας τη βαθμολογία την οποία έδωσαν εξ ημισείας οι τηλεθεατές και η κριτική επιτροπή της χώρας μας. Βαθμολογία που έκρυβε εκπλήξεις! Το δωδεκάρι δε δόθηκε, όπως συνηθιζόταν άτυπα, στην κυπριακή συμμετοχή αλλά στους Ιταλούς Il Volo. Ο Κύπριος Γιάννης Καραγιάννης πήρε το ελληνικό «10άρι» ενώ οι 8 βαθμοί κατέληξαν στην εκπρόσωπο της Ρωσίας, Polina Gagarina.

Το κυπριακό κοινό, με τη σειρά του, έδωσε στην Ελλάδα τους 8 μόνο βαθμούς του, με τον εκπρόσωπο της χώρας να βγαίνει 22ος.

Η ψηφοφορία μετέτρεψε σε «θρίλερ» την διεκδίκηση της πρωτιάς της φετινής Eurovision, με τους καλλιτέχνες της Ιταλίας, της Σουηδίας και της Ρωσίας να εναλλάσσονται συνεχώς στην κορυφή αρχικά και μετέπειτα με τη νίκη να γίνεται υπόθεση για δύο.

Τελικά, μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Σουηδός Mans Zelmerlow με το κομμάτι «Heroes» συγκεντρώνοντας 365 βαθμούς! Ο μουσικός θεσμός επιστρέφει στη Σκανδιναβική χώρα, μόλις τρία χρόνια μετά την τελευταία διοργάνωση στην πόλη του Μάλμε το 2013.

Η εμφάνιση του νικητή Mans Zelmerlow:

Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η διοργανώτρια Αυστρία και η Γερμανία κατέληξαν στην τελευταία θέση με μηδενική συγκομιδή βαθμών!

Την πεντάδα συμπλήρωσαν κατά σειρά οι:

2. Ρωσία: Polina Gagarina – «A Million Voices»

3. Ιταλία: Il Volo – «Grande Amore»

4. Βέλγιο: Loic Nottet – «Rhythm Inside»

5. Αυστραλία: Guy Sebastian – «Tonight Again»

 

Το συγκεκριμένο κείμενο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο www.hit-channel.com και αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία βάσει του Ν. 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975.
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή του με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.

Αφήστε το σχόλιό σας