Τα ονόματα των καλλιτεχνών που θα διαγωνιστούν στο φετινό ελληνικό τελικό της Eurovision ανακοινώθηκαν, διάβασε ποιοι είναι!

Η ελληνική δημόσια τηλεόραση της ΝΕΡΙΤ προχώρησε σήμερα (17/2) στην ανακοίνωση των ονομάτων των καλλιτεχνών που θα διαγωνιστούν για μία θέση στον 60ο ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision!

Μία ανακοίνωση η οποία έκρυβε πολλές εκπλήξεις, όπως επίσης και την επιστροφή της ανάδειξης της ελληνικής εκπροσώπησης στο παλαιότερο μοντέλο που είχαμε γνωρίσει.

Συγκεκριμένα η ΝΕΡΙΤ έστειλε πρόσκληση ενδιαφέροντος στις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρείες της χώρας με το ποσοστό ανταπόκρισής τους να είναι ιδιαίτερα υψηλό. Σχεδόν όλα τα γνωστά εγχώρια δισκογραφικά συγκροτήματα απάντησαν θετικά και έστειλαν τις προτάσεις τους!

Ποιοι είναι οι καλλιτέχνες οι καλλιτέχνες που θα δώσουν τη «μάχη» με φόντο το εισιτήριο για τη Βιέννη, την πόλη όπου θα λάβει μέρος για το 2015 ο πασίγνωστος θεσμός;

Ακολουθούν οι υποψήφιοι με αλφαβητική σειρά:

– Θωμαή Απέργη & Legend από την Panik Records.

– Μαρία Έλενα Κυριάκου από τη Minos EMI / Universal.

– Barrice από τη Spicy.

– C:Real από τη Feelgood Records.

– Shaya από την Planetworks.

Θωμαή Απέργη - Μαρία Έλενα Κυριάκου - CReal - Barrice - Shaya
Θωμαή Απέργη – Μαρία Έλενα Κυριάκου – C:Real – Barrice – Shaya

Τα τραγούδια με τα οποία θα διεκδικήσουν τη ψήφο του ελληνικού κοινού οι εν λόγω καλλιτέχνες, όπως και οι συντελεστές τους και το τελικό καλλιτεχνικό σχήμα που θα τους πλαισιώνει, θα γνωστοποιηθούν σε συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του Φεβρουαρίου.

Έπειτα θα ακολουθήσει η δημοσιοποίηση των τραγουδιών στον τηλεοπτικό αέρα μέσω της ΝΕΡΙΤ και του MAD TV, αλλά και στο διαδίκτυο και το ραδιόφωνο. Ο λεγόμενος «ελληνικός τελικός» θα διεξαχθεί την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου και θα μεταδοθεί απευθείας από τη ΝΕΡΙΤ.

Ο 60ος ευρωπαϊκός διαγωνισμός της Eurovision θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη της Αυστρίας στις 19 και 21 Μαΐου 2015, ο Α’ και Β’ ημιτελικός αντίστοιχα και στις 23 Μαΐου 2015 ο μεγάλος τελικός.

 

Το Hit Channel είχε φροντίσει να σας ενημερώσει έγκαιρα για τη συμμετοχή της Shaya στη διοργάνωση (Διαβάστε εδώ)!

Διαβάστε ακόμη: Eurovision 2015 | Πάρε μία γεύση από τα τραγούδια του ελληνικού τελικού! #teasers

Αφήστε το σχόλιό σας