Η συμμετοχή της Ελλάδας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2014 οριστικοποιήθηκε μέσω της επίσημης ανακοίνωσης της EBU…

Οι αναταράξεις που προήλθαν στα τηλεοπτικά δρώμενα της χώρας με το κλείσιμο της ΕΡΤ και τη δημιουργία της προσωρινής Δημόσιας Τηλεοράσεως (ΔΤ) με σκοπό τη μετάβαση στη νέα ΝΕΡΙΤ (Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία Ίντερνετ Τηλεόραση) σε συνδυασμό με τις οικονομικές συνθήκες έφεραν και τη φημολογία σχετικά με τη συμμετοχή ή μη της Ελλάδας στον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Έχοντας γνωστοποιήσει μέχρι πρότινος αρκετές χώρες ότι δε θα λάβουν μέρος στον επικείμενο διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα της Δανίας, τη Κοπεγχάγη, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Κύπρο, η ευρωπαϊκή ραδιοτηλεοπτική ένωση της EBU ανακοίνωσε τη λίστα των χωρών και των τηλεοπτικών δικτύων τους που θα συμμετάσχουν στον 59ο διαγωνισμό με σύνθημα «#JoinUs» (=Ελάτε μαζί μας).

Ανάμεσά στις 36 χώρες που θα ανέβουν στη σκηνή βρίσκεται και η Ελλάδα με το τηλεοπτικό δίκτυο της ΝΕΡΙΤ βάζοντας τέλος σε κάθε φήμη.

Αναλυτικά η λίστα των χωρών που θα συμμετάσχουν:

Αλβανία (RTSH)
Αρμενία (AMPTV)
Αυστρία (ORF)
Αζερμπαϊτζάν (Ictimai TV)
Λευκορωσία (BTRC)
Βέλγιο (VRT)
Δανία (DR) (Διοργανώτρια)
Εσθονία (ERR)
Φινλανδία (YLE)
Γαλλία (FT)
Γεωργία (GPB)
Γερμανία (NDR)
Ελλάδα (ΝΕΡΙΤ)
Ουγγαρία (MTV)
Ισλανδία (RUV)
Ιρλανδία (RTE)
Ισραήλ (IBA)
Ιταλία (RAI)
Λετονία (LTV)
Λιθουανία (LTR)
Σκόπια (MKRTV)
Μάλτα (PBS)
Μολδαβία (TRM)
Μαυροβούνιο (RTCG)
Ολλανδία (AvroTros)
Νορβηγία (NRK)
Πολωνία (TVP)
Πορτογαλία (RTP)
Ρουμανία (TVR)
Ρωσία (RTR)
Σαν Μαρίνο (SRMTV)
Ισπανία (TVE)
Σουηδία (SVT)
Ελβετία (SRG SSR)
Ηνωμένο Βασίλειο (BBC)
Ουκρανία (NTU)

Πολωνία και Πορτογαλία επιστρέφουν στο διαγωνισμό, ενώ εκτός από την Κύπρο και οι ΒουλγαρίαΣερβίαΒοσνία – ΕρζεγοβίνηΚροατία δεν πρόκειται να λάβουν μέρος.

Γαλλία, ΓερμανίαΙταλία, ΙσπανίαΗνωμένο Βασίλειο και η διοργανώτρια Δανία περνούν απευθείας στον τελικό της 10ης Μαΐου 2014 με τις υπόλοιπες χώρες να διαγωνίζονται στους δύο ημιτελικούς της 6ης και 8ης Μαΐου αντίστοιχα. Την πρόκριση για την τελική φάση θα πάρουν 10 χώρες από κάθε ημιτελικό.

Ποιος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο φετινό διαγωνισμό;

Από ό,τι φαίνεται κατά πάσα πιθανότητα θα ακολουθηθεί το περσινό μοντέλο με τον ελληνικό τελικό να διοργανώνεται σε συνεργασία με κάποιο άλλο τηλεοπτικό κανάλι και με κάποια δισκογραφική εταιρεία να… αναλαμβάνει πλήρως τα έξοδα της αποστολής στέλνοντας στον εγχώριο τελικό αποκλειστικά τους δικούς της καλλιτέχνες.

To 2013 τα ελληνικά χρώματα στη Σουηδία εκπροσώπησαν οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας Ιακωβίδης κατακτώντας με το «Alcohol is free» την 6η θέση στη συνολική κατάταξη.

Σύμφωνα με τις επικρατούσες συνθήκες πάντα οι επιλογές και φέτος μοιάζουν συγκεκριμένες εκτός κι αν πραγματοποιηθεί κάποια «έκπληξη»…

Αφήστε το σχόλιό σας