Η ώρα για τον ελληνικό τελικό για την ανάδειξη του φετινού εκπροσώπου στην Eurovision πλησιάζει και το ονόματα των συμμετεχόντων καλλιτεχνών οριστικοποιούνται!

Αφού πριν λίγο καιρό οριστικοποιήθηκε η συμμετοχή της Ελλάδας και της ΝΕΡΙΤ στο φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη της Δανίας (Διαβάστε περισσότερα εδώ), οι διεργασίες για τη διοργάνωση του ελληνικού τελικού έχουν ήδη ξεκινήσει!

Και φέτος ακολουθείται η περσινή, επιτυχημένη, συνταγή. Το παρόν επιτελείο της Δημόσιας Τηλεοράσεως να καταλήγει στη συνδιοργάνωση της βραδιάς όπου θα εκλεχθεί ο εκπρόσωπος της χώρας στο φετινό διαγωνισμό μαζί με το μουσικό τηλεοπτικό κανάλι που ανέλαβε τις διαδικασίες και την προηγούμενη χρονιά, μαζί με την ΕΡΤ.

Η μέθοδος των τελευταίων χρόνων, και δη της τελευταίας, ακολουθείται ξανά και στην περίπτωση των υποψηφίων. Οι εποχές όπου όλες οι δισκογραφικές εταιρείες έστελναν τις προτάσεις τους και στον ελληνικό τελικό συμμετείχαν τέσσερις διαφορετικοί καλλιτέχνες τεσσάρων διαφορετικών εταιρειών έχουν περάσει ανεπιστρεπτί από τη στιγμή που η ΕΡΤ ζήτησε την οικονομική συμβολή των εταιρειών σε ποσοστό πολλές φορές μέχρι και… 100%!

Έκτοτε, βρίσκεται κάθε χρόνο μία και μοναδική δισκογραφική εταιρεία που αναλαμβάνει να καλύψει τα έξοδα της ελληνικής αποστολής στέλνοντας στον εγχώριο τελικό τέσσερις καλλιτέχνες που ανήκουν στο δυναμικό της. Το 2013 η Panik Entertainment Group ήταν αυτή που ανέλαβε το συγκεκριμένο ρόλο με τους διαγωνιζόμενους να αποτελούν μέλη της Panik (Θωμαή ΑπέργηAlex Leon & Georgina) και της Platinum Records (Koza Mostra & ΑγάθωναςΑγγελική Ηλιάδη).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σήμερα (12/2) το πρωί πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των ανθρώπων της Δημόσιας Τηλεοράσεως, του τηλεοπτικού σταθμού MAD και των Panik και Platinum Records, όπου και αποφασίστηκε οριστικά η ακολούθηση του ίδιου μοντέλου της κοινής συνεργασίας τους, όπως επίσης καθορίστηκαν και οι καλλιτέχνες που θα διαγωνιστούν για να την εκπροσώπηση της χώρας στον 59o στην ιστορία  διαγωνισμό της Eurovision.

Ποιοι είναι οι εκλεκτοί;

Freaky Fortune - Josephine Wendel - Κώστας Μαρτάκης - Κρυσταλλία Ρήγα - Eurovision 2014
Freaky Fortune – Josephine – Κώστας Μαρτάκης – Κρυσταλλία Ρήγα

Από την πλευρά της Panik Records θα δούμε στη σκηνή τη νεαρή και ταλαντούχα Josephine και το δίδυμο των Freaky Fortune, ενώ αντιπρόσωποι της Platinum Records θα είναι δύο γνωστά ονόματα της εγχώριας μουσικής σκηνής, ο Κώστας Μαρτάκης και η Κρυσταλλία!

Η βραδιά όπου το κοινό και η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τον εκπρόσωπο των ελληνικών χρωμάτων στη σκηνή του B&W Hallerne της Κοπεγχάγης θα πραγματοποιηθεί μέσα στις πρώτες ημέρες του Μαρτίου, με την παρουσίαση να ανατίθεται και πάλι στη Δέσποινα Βανδή και το Γιώργο Καπουτζίδη.

Πολύ σύντομα και λίγο πριν τον εγχώριο τελικό θα πραγματοποιηθεί και η παρουσίαση των τραγουδιών που θα δώσουν τη μάχη, με τα προγνωστικά να… ετοιμάζονται.

Τέλος, ο ελληνικός τελικός πρόκειται να είναι αφιερωμένος στα 40 χρόνια συμμετοχών της Ελλάδας στη Eurovision, με τις φήμες να λένε ότι θα εμφανιστούν ζωντανά στη σκηνή και καλλιτέχνες που «σημάδεψαν» αυτές τις συμμετοχές, μεταξύ αυτών πιθανώς και η Μαρινέλλα.

Αφήστε το σχόλιό σας