Διαβάζουμε και ακούμε για κλείσιμο της ΕΡΤ τις επόμενες ώρες. Αυτό θα είναι απλά καταστροφικό. Δεν είναι ότι βλέπω ΕΡΤ ή πως της έχω κάποια ιδιαίτερη συμπάθεια, αλλά ας είμαστε σοβαροί δεν μπορείς να κλείσεις τον εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό σου φορέα , πείτε μου που το έχετε ακούσει αυτό; Έστω και «προσωρινά «.  Χάνεις ένα κομμάτι του πολιτισμού σου και πολλά περισσότερα. Σίγουρα χρειάζεται να γίνουν μεγάλες αλλαγές και αναδιάρθρωση στην ΕΡΤ αλλά άλλο πράμα η αλλαγή άλλο το κλείσιμο. Και ναι σίγουρα έχουν φαγωθεί μεγάλα ποσά και έχουν γίνει λαμογιές.

Αλλά να κλείνεις το εθνικό σου μέσω και να διώχνεις έτσι 2800 και υπαλλήλους – που είναι υπερβολικά πολλοί – είναι παράλογο. Και μόνο η σκέψη είναι λάθος. Σκεφτείτε όλοι εσείς που κάνετε ζάπινγκ στη τηλεόραση πόσο πιο φτωχή θα γίνει η ήδη φτωχή ψυχαγωγία και ενημέρωσή σας.

Το ξαναλέμε στην ΕΡΤ δεν γίνονται όλα σωστά και φυσικά στην ΕΡΤ υπάρχουν λαμόγια και λουφαδόροι και πολλά ρουσφέτια και άλλα έγιναν, αλλά υπάρχουν και άτομα σοβαρά που παράγουν έργο . Έχουν προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια για να δεις εσύ εγώ και όλοι μας αξιόλογες σειρές σπουδαία πολιτιστικά και αθλητικά γεγονότα. Που αν δεν υπήρχε η ΕΡΤ απλά δε θα τα βλέπαμε. Είπαμε εκσυγχρονισμός χρειάζεται και αν τα στελέχη που έχει ο οργανισμός δεν μπορούν να ανταποκριθούν απλά άλλαχτα.

Ερώτηση. Και κλείνει η ΕΡΤ γιατί το κράτος είναι αυτό που είναι και στην ΕΡΤ όπως λέγετε γίνεται ότι γίνεται, εγώ και ο κάθε Έλληνας τι κερδίζει; Μερικά ευρώ λιγότερα στην ΔΕΗ από το τέλος ΕΡΤ (αν αφαιρεθεί); Το χαράτσι όμως θα συνεχίσεις να το πληρώνεις ή μήπως στα άλλα κανάλια θα αναβαθμιστεί το πρόγραμμα; Εγώ πιστεύω πως οι διαφημίσεις στ’ άλλα κανάλια από 10 λεπτά θα κρατάνε 20, άντε να κάτσεις μετά να δεις ταινία η σειρά. Και αγαπητέ μου Έλληνα δεν έχουν όλοι intenet ή τα 20 ευρώ το μήνα για να βάλουν internet.

Και όταν θα δες να δεις μουντιάλ του χρόνου και θα είναι στο συνδρομητικό τι θα λες; Και οι αποζημιώσεις για τις απολύσεις θα ανέλθουν στα 200 εκ. ευρώ, ποιος θα τις δώσει αφού το κράτος χρωστάει. Και αφού βλέπουμε φως στο τούνελ της κρίσης γιατί να κλείσεις ένα μέσο ενημέρωσης που μπορεί να συντηρηθεί και μόνο του; Γιατί πιστέψτε με μπορεί να το κάνει χωρίς το τέλος της ΔΕΗ χωρίς κρατική επιχορήγηση χωρίς τίποτα.

Αν κλείσει η ΕΡΤ έστω και προσωρινά χάνουμε πολλά σαν έθνος. Η δημόσια τηλεόραση είναι κομμάτι της Ελλάδας και δικό μας. Έχει το μεγαλύτερο μουσικό και όχι μόνο αρχείο στην Ελλάδα. Είναι ένας συνδετικός κρίκος του χτες με το σήμερα. Και στην τελική δεν νοείται ευρωπαϊκό κράτος χωρίς δημόσια τηλεόραση. Είτε μας αρέσει είτε όχι.

Ένα ακόμα ερώτημα με τις συχνότητες της ΕΡΤ σε τηλεόραση ράδιο και στο ψηφιακό τις θα γίνει; Με την ΕΡΤ world τι θα γίνει;

Και μία ακόμα ερώτηση θα γίνει λένε νέος δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός που δε θα ανήκει στο κράτος. Πως θα γίνει αυτό;

Επίσης η ΕΡΤ δεν έχει χρέη και δεν λαμβάνει χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αφήστε το σχόλιό σας