Έρχεται η υπηρεσία streaming του YouTube το τελευταίο εμπόδιο ξεπεράστηκε

-

Στηρίξτε μας με ένα like

5,983ΥποστηρικτέςΚάντε Like
69ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
849ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,000ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Η Google ξεπέρασε το τελευταίο σημαντικό εμπόδιο για να ξεκινήσει την streaming μουσικής  υπηρεσία  της βασισμένη στο YouTube.

Η πλατφόρμα streaming video έχει συνάψει συμφωνία για την άδεια χρήσης μουσικής από μικρότερες δισκογραφικές, βάζοντας τέλος σε μια διαφωνία που συμπεριλάμβανε απειλές για να αποσύρει  βίντεο από καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων της Adele και των Arctic Monkeys.

Η συμφωνία, που αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τους Financial Times , έγινε ανάμεσα στη Google και την Merlin, μια εταιρία που αντιπροσωπεύει μια ποικιλία μικρότερων δισκογραφικών εταιρειών.

Το YouTube αναπτύσσει μια υπηρεσία streaming μουσικής για αρκετό καιρό. Αυτή φαινόταν πως αρχικά θα ξεκινούσε στα τέλη του 2013, αλλά  η έναρξή της αναβλήθηκε πολλές φορές . Η υπηρεσία όπως φαίνεται θα ονομάζεται  “YouTube Music Key” και θα περιλαμβάνει χαρακτηριστικά παρόμοια με εκείνα που βρίσκουμε και σε άλλες αντίστοιχες υπηρεσίες μουσικής.

To YouTube – και γενικότερα, η Google – θα να είναι ένας σημαντικός ανταγωνιστής στο streaming της μουσικής βιομηχανίας που περιλαμβάνει ήδη διάσημες υπηρεσίες όπως το Spotify και Deezer, καθώς και παίκτες όπως η Apple (Beats Music) και η Amazon (Prime). Η google πιστεύει ότι η βαθιά βιβλιοθήκη του YouTube με live κομμάτια και σπάνιες παραστάσεις θα μπορούσε να βοηθήσει στη διαφοροποίηση από τους ανταγωνιστές του.

Αφήστε το σχόλιό σας