Το «Woodstock» αναβιώνει.

Ο συνιδρυτής του θρυλικού φεστιβάλ «Woodstock», ο Michael Lang, επιβεβαίωσε στο «Rolling Stone» ότι θα γίνει στις 16, 17 και 18 Αυγούστου στο «Watkins Glen» στη Νέα Υόρκη το φεστιβάλ που θα τιμήσει τα 50 χρόνια από τη θρυλική διοργάνωση.

Πάνω από 40 ονόματα της μουσικής σκηνής έχουν ήδη συμφωνήσει να εμφανιστούν στις τρεις σκηνές που θα στηθούν και κάποια από αυτά είναι ιδιαίτερα «βαριά».

«Θα είναι hip-hop και ροκ και κάποια από τα θρυλικά συγκροτήματα του αρχικού φεστιβάλ», είπε ο Lang.

Δε θέλησε να δώσει λεπτομέρειες, αλλά ανέφερε ότι κάποιες από τις «νεότερες μπάντες» θα αποτίσουν «φόρο τιμής σε καλλιτέχνες του αρχικού “Woodstock”», όπως οι Janis Joplin, The Band, Jefferson Airplane και Joe Cocker, μεταξύ άλλων.

«Το να έχεις σύγχρονους καλλιτέχνες να ερμηνεύουν αυτή τη μουσική θα είναι μια ενδιαφέρουσα και συναρπαστική ιδέα», τόνισε και πρόσθεσε πως «αναζητάμε, επίσης, μοναδικές συνεργασίες, ίσως κάποιες επανασυνδέσεις και πολύ καινούργια και πολλά υποσχόμενα ταλέντα».

Σε αντίθεση με τα περισσότερα μουσικά φεστιβάλ, ο Michael Lang ελπίζει να φέρει κόσμο από πολλές γενιές. «Το θέλω να είναι πολυγενεακό», υπογράμμισε. «Το “Woodstock” του 1994 ήταν ένα καλό μείγμα νέων και μεγαλύτερων σε ηλικία και αυτό είναι που επιδιώκουμε εδώ.»

Διαβάστε το μεγάλο αφιέρωμα του Hit Channel στο θρυλικό «Woodstock»:

Η αρχική ιδέα, οι ετοιμασίες και το κομφούζιο (Μέρος 1ο)
Ένα τετραήμερο ειρήνης, αγάπης και μουσικής (Μέρος 2ο)
Ο αντίκτυπος ενός «πολιτιστικού Ρουβίκωνα» (Μέρος 3ο)

 

Αφήστε το σχόλιό σας