Επιτρεπτές γίνονται ξανά οι συναλλαγές με όλες τις κάρτες σε μουσικές υπηρεσίες όπως τα iTunes, Spotify κ.ά.

Νέες δυνατότητες πληρωμών προκύπτουν από την έκδοση της αντίστοιχης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τις τραπεζικές συναλλαγές, όπως δημοσιοποίησε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Δε χωρά αμφισβήτηση ότι οι τραπεζικοί περιορισμοί των τελευταίων εβδομάδων δημιούργησαν προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών, μισθωτών και συνταξιούχων, και στην εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Συγχρόνως, η χρήση των ελληνικών πιστωτικών και χρεωστικών καρτών στο εξωτερικό και εν γένει σε ψηφιακές υπηρεσίες με έδρα σε τρίτη χώρα δεν ήταν δυνατή. Ως συνέπεια, σε ένα ζήτημα φυσικά ελάσσονος σημασίας για τους καταναλωτές εν μέσω κυκεώνα, οι πληρωμές σε μουσικές υπηρεσίες όπως αυτές των iTunes, Spotify, Deezer, Google Play και άλλων γνωστών κατέστησαν ανέφικτες.

Για την εγχώρια μουσική βιομηχανία, βέβαια, η διάθεση μουσικής στο ψηφιακό κανάλι διανομής αποτελεί μία πηγή εσόδων της, οπότε οι δυσλειτουργίες ήταν υπαρκτές.

Πλέον οι συναλλαγές στο διαδίκτυο με ελληνικές πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες είναι επιτρεπτές (σ.σ. άρα και στις μουσικές υπηρεσίες) με τους ακόλουθους όρους:

Χωρίς περιορισμούς, εφόσον τα ηλεκτρονικά καταστήματα τηρούν λογαριασμό σε τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα.

– Εφόσον τα ηλεκτρονικά καταστήματα τηρούν λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις κάρτες σας:

(α) Μέχρι το όριο που προβλέπει η σύμβασή σας με την τράπεζα,

(β) Εντός του ημερήσιου ορίου ποσού το οποίο εγκρίνεται για κάθε τράπεζα ξεχωριστά από την Επιτροπή Εγκρίσεως Τραπεζικών Συναλλαγών, και για τις ακόλουθες κατηγορίες συναλλαγών:

1. Αγορές εισιτηρίων αεροπορικών εταιρειών.
2. Πληρωμές ξενοδοχείων.
3. Ενοικιάσεις αυτοκινήτων
4. Πληρωμές ταξιδίων και μεταφορών.
5. Πληρωμές ψηφιακών παρόχων μουσικού περιεχομένου και εφαρμογών (applications).
6. Πληρωμές συνδρομών, για εγγραφή ή ανανέωση συμμετοχής μέλους σε επαγγελματικούς συλλόγους (δικηγορικούς/ ιατρικούς συλλόγους, κ.λπ) ή/και για επιστημονικά και λοιπά έντυπα.
7. Πληρωμή υπηρεσιών εκπαίδευσης (δίδακτρα/ εστίες διαμονής/ συνδρομή βιβλιοθηκών, κ.λπ).
8. Πληρωμή ασφαλιστικών, ιατρικών και φαρμακευτικών εξόδων.

Αφήστε το σχόλιό σας