Είναι ένα μεγάλο τραγούδι «γεννημένο» μόνο για μία φωνή;

Τα υπέροχα «Δεύτερα Κλειδιά» από την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ένα τραγούδι που λατρεύτηκε από τους ακροατές μέσα σε μόλις μία στιγμή, είχε απορριφθεί προηγουμένως από την Πέγκυ Ζήνα και την Πάολα, όπως αποκάλυψε η στιχουργός Sunny Μπαλτζή.

Μιλώντας στην κάμερα της τηλεοπτικής εκπομπής «Το Πρω1νό», η Sunny Μπαλτζή στάθηκε σε αυτή την περίεργη διαδρομή που κάνουν πολλά σπουδαία τραγούδια πριν βρεθούν στην ιδανική ερμηνεία.

Πολλές φορές η μοίρα είτε οι επιλογές -αν είστε ρεαλιστές- όλων των εμπλεκόμενων αφήνει μεγάλα τραγούδια στο συρτάρι και είναι η στιγμή που αναδεικνύεται πόσο καταλυτικός είναι ο ρόλος της χρονικής συγκυρίας, το λεγόμενο «timing».

Ένα από τα διαχρονικά τραγούδια που χρειάστηκε να περάσει από πολλά χέρια πριν βρει τον άνθρωπό του και να γίνει τεράστια επιτυχία ήταν «Το Παλιό Μου Παλτό», σε στίχους της Sunny Μπαλτζή και σε μουσική του Λάκη Παπαδόπουλου, το οποίο κυκλοφόρησε το 1999 στον ομότιτλο δίσκο του Χρήστου Δάντη.

«Βέβαια δεν είχε πάει από την αρχή στο Χρήστο, έκανε μία διαδρομή. Πήγε σε διαφόρους, αλλά επειδή πιστεύω ότι τα τραγούδια είναι έμψυχο υλικό, διαλέγουνε κι αυτά τους ανθρώπους», ανέφερε η Sunny Μπαλτζή στο «Πρω1νό» και περιέγραψε την πορεία του τραγουδιού:

«Πήγε στον Καρρά πρώτα, στην Ελένη Δήμου… Δε θυμάμαι, μπορεί να έχει κάνει και άλλη διαδρομή γιατί τότε ήμουν Λονδίνου και σπούδαζα.»

Ένα θεσπέσιο τραγούδι που έψαχνε τη φωνή που θα του δώσει πνοή ήταν τα υπέροχα «Δεύτερα Κλειδιά» που γνωρίσαμε με τη φωνή της Ελεωνόρας Ζουγανέλη, όπως μοιράζεται η Sunny Μπαλτζή.

«Με τα τραγούδια μου είμαι πολύ ευτυχισμένη, δηλαδή αυτό που έγινε με την Ελεωνόρα, με ένα κομμάτι πάλι που δεν το ήθελε κανείς», λέει για τα «Δεύτερα Κλειδιά» και εξηγεί ότι «πέρασαν από την Πάολα και από την Πέγκυ Ζήνα και ήρθαν στην Ελεωνόρα και το λάτρεψε».

Η αλήθεια είναι το κοινό λάτρεψε ακόμα περισσότερο τα «Δεύτερα Κλειδιά», σε μουσική παρεμπιπτόντως του Γιώργου Καραδήμου, ένα τραγούδι που άγγιξε και μίλησε κατευθείαν στις ψυχές, αποδεικνύοντας ότι ήταν «γεννημένο» να το ερμηνεύσει μαγικά η Ελεωνόρα Ζουγανέλη.

Το εξαίσιο αυτό τραγούδι που γνωρίσαμε τον περασμένο Ιανουάριο, έκανε είσοδο στο Top 20 των ραδιοφωνικών μεταδόσεων από την πρώτη εβδομάδας επίσημης κυκλοφορίας, όπου παρέμεινε επί έξι συνεχόμενες εβδομάδες και πλησιάζει στις δύο εκατομμύρια επισκέψεις στο YouTube.

Αφήστε το σχόλιό σας