Και το streaming θα μετράει πια στη δημιουργία του Billboard 200

Spotify, Beats Music, Rdio, Rhapsody, Google Play και άλλες διάσημες υπηρεσίες streamning έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας βάζοντας στην άκρη τα cd, έτσι το Billboard έχοντας υπόψιν όλα αυτά, πήρε την απόφαση να ενσωματώσει στις μετρήσεις του και τα strea ενός άλμπουμ.

Έτσι λοιπόν όπως διαβάζουμε στην New York Times το Billboard και Nielsen SoundScan, ο οργανισμός που συλλέγει τα δεδομένα, αρχίζουν να προσθέτουν τα stream και τα downloads των τραγουδιών στα αποτελέσματα του Billboard 200.

Πλέον 1500 ακροάσεις σε μια υπηρεσία streaming να αντιστοιχούν στην πώληση ενός άλμπουμ. Μάλιστα αυτή η αλλαγή θα είναι η μεγαλύτερη από το 1991, όταν Billboard άρχισε να χρησιμοποιεί τα δεδομένα SoundScan, μια επαναστατική αλλαγή στη μουσική βιομηχανία που για καιρό οι κατατάξεις βασίζονταν στα δεδομένα που λαμβάνονται από τα καταστήματα.

Η νέα κατάταξη θα συλλέξει τις πωλήσεις και από τα stream από την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου και τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα του Billboard στις 4 Δεκεμβρίου.

Η αρχή είχε γίνει το 2013 με το single chart του Billboard που η υπηρεσία πια στις μετρήσεις της υπολογίζει και τα views στο Youtube.

Αφήστε το σχόλιό σας