Ένας είναι ο άνθρωπος πίσω από τα Biggest Hits των Taylor Swift, Katy Perry, Ariana Grande κ.α. pop star

Τα Grammys απέδειξαν απλά ότι ένας είναι ο άνθρωπος πίσω από όλα τα μεγαλύτερα ποπ hit της μουσικής το 2014.

Πολλά από τα τραγούδια που ήταν υποψήφια για τα φετινά Grammy ακουγόταν παρόμοια. Η Pop μουσική σε γενικές γραμμές έχει αντιμετωπίσει μια αραίωση ταλέντου τα τελευταία χρόνια, με πολλά κομμάτια να ακούγονται το ίδιο ή παράξενα ίδια. Αποδεικνύεται, ότι δεν είναι τόσο πολύ από μια σύμπτωση, όπως μπορείτε να σκεφτείτε. Υπάρχει ένα κοινό νήμα που συνδέει όλες αυτές τις ποπ επιτυχίες –  Η Σουηδία.

Τα δημόσια καλλιτεχνικά εκπαιδευτικό σύστημα της Σουηδίας πασχίζει για να επιτρέψει όλοι οι πολίτες της να ζήσουν όλο το εύρος της πολιτιστικής φαντασία μέσω της εκπαίδευσης και της μάθησης. Κάτι που στην Ελλάδα δεν θα το δούμε ποτέ, αλλά όπως φαίνεται σε αυτό δεν είμαστε μονό εδώ πίσω.  Ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για τα 13 κομμάτια του 1989 της Taylor Swift , 10 από τα 13 κομμάτια του  Prism της Katy Perry και απ’ όλες τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Ariana Grande στο My Everything   (συμπεριλαμβανομένων των “Problem”  και “Love Me Harder”), είναι ο Max Martin, και είναι Σουηδός.

Όχι μόνο αυτός, αλλά και οι Andreas Carlsson, Rami Yacoub και Christian Karlsson είναι επίσης Σουηδοί και έχουν credit σε πολλές από τις ποπ επιτυχίες των ’90s και’ 00s.  Ο Martin από μόνος του είναι ο συνθέτης με τα περισσότερα  Νο 1 singles 18 στο σύνολο του γράφοντας τραγούδια για τους N’Sync, P!nk, Kelly Clarkson, Maroon 5, εφτά για την Katy Perry και τρία για την Taylor Swift. Περισσότερα έχουν μόνο ο Paul McCartney, με 32, και ο John Lennon, με 26. Για να το θέσουμε πιο ωμά,  ο Max Martin είναι υπεύθυνος για περισσότερο Νο 1 singles από τον Michael Jackson.

Δείτε μερικά από τα hit που έκανε και δεν σταματήσαμε ν’ ακούμε το 2014.

«Bang Bang» της  Jessie J, Ariana Grande και Nicki Minaj
«Break Free» της Ariana Grande featuring Zedd
«Dark Horse» της Katy Perry featuring Juicy J
«Problem» της Ariana Grande featuring Iggy Azalea
«Shake It Off » της Taylor Swift
«Blank Space» της Taylor Swift

Επίσης να σας πούμε πως συν-έγραψε το «First Love» της Jennifer Lopez το ύμνο του Μουντιάλ της Shakira «Dare (La La La)» και το  «Wild Wild Love» του Pitbull, πρώτο single από άλμπουμ τουGlobalization album.

Ο άνθρωπος μπορεί να χαρακτηριστεί σαν ιδιοφυΐα. Είναι πίσω από το σύνολο του ήχου της σύγχρονης ποπ .Λίγο πολύ σχεδόν σε οποίο ποπ τραγούδι ακούσουμε θα βρούμε το στίγμα του Max Martin.

Η κληρονομιά του εκτείνεται πίσω στα τέλη της δεκαετίας του ’90 όταν πέτυχε το πρώτο του hit με τους Backstreet Boys το 1997 και το «Quit Playing Games (With My Heart)«, ενώ το πρώτο του Νο1 το έκανε με την Britney Spears το 1999 και το «…Baby One More Time«.

Αυτός είναι και όλα τα κάνει ήρεμα και αθόρυβα.  Ο «Producer of the Year» δεν έλαβε καθόλου από τον τηλεοπτικό χρόνο των Grammys αλλά ήταν αναμφισβήτητα ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα της βραδιάς .

Max Martin
Max Martin

Αφήστε το σχόλιό σας