Ένας αλγόριθμος θα κυκλοφορήσει 20 άλμπουμ το 2019

Endel και Warner κάνουν μια ιστορική συμφωνία: στην αγορά δίσκοι με το πάτημα ενός κουμπιού

-

Στηρίξτε μας με ένα like

5,989ΥποστηρικτέςΚάντε Like
69ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
855ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,000ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Μια από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στο ρόστερ των καλλιτεχνών του Warner Music Group – μαζί με ονόματα όπως ο Ed Sheeran, η Madonna, οι Coldplay και η Camilla Cabello – είναι ένας αλγόριθμος. Μια συμφωνία για την κυκλοφορία 20 άλμπουμ σε ένα χρόνο.

Ο δημιουργός του αλγορίθμου είναι η startup Endel, η οποία χρησιμοποιεί τη τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσει εξατομικευμένα κομμάτια ήχου που στοχεύουν στη βελτίωση της διάθεσης ή της παραγωγικότητας των ανθρώπων. Η Endel ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο στην Ευρώπη. Πριν από δύο μήνες, το νεοσύστατο τμήμα Arts Music της Warner υπέγραψε την τεχνολογία την Endel, υπογράφοντας την πρώτη συμφωνία με αλγόριθμο. Μέχρι στιγμής, η δισκογραφική έχει κυκλοφορήσει πέντε από τα 20 άλμπουμ, ως συλλογές «ήχων για ύπνο» (Clear Night, Rainy Night, Cloudy afternoon, Cloudy Night και Foggy Morning) σχεδιασμένα για να μειώσουν το άγχος. Όλα τους διαθέσιμα σε πλατφόρμες όπως το Apple Music και το Spotify.

Ως εταιρεία, η Endel επικεντρώνεται στη δημιουργία «προσαρμοσμένων ηχητικών συχνοτήτων» με βάση τις προσωπικές πληροφορίες των χρηστών, όπως ο χρόνος και ο τόπος, καθώς και οι βιομετρικές λεπτομέρειες, όπως ο καρδιακός ρυθμός. «Θέλουμε να κατανοήσουμε το πλαίσιο κάθε ημέρας και να αναδιοργανώσουμε ολόκληρο το περιβάλλον γύρω σας», δήλωσε ο Oleg Stavitsky, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Endel, στο Rolling Stone.

Ο βασικός αλγόριθμος της Endel χρησιμοποιεί χιλιάδες ήχους και τους συναρμολογεί σε διαφορετικά μοντέλα με βάση το input του χρήστη. Η εταιρεία ξεκίνησε αυτήν την εβδομάδα, την συνεργασία με το Alexa Skills Store της Amazon, μια ενημέρωση που επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν εξατομικευμένους ήχους μέσω συσκευών συμβατών με την Alexa, κάνοντας ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός: Ο Stavitsky σχεδιάζει να οικοδομήσει ένα οικοσύστημα λογισμικού μέσω του οποίου η Endel μπορεί να παρακολουθεί το ρυθμό της καθημερινής ζωής των χρηστών μέσω στοιχείων όπως το στυλ οδήγησης και τα γεγονότα που σημειώνονται στο ημερολόγιό τους, δημιουργώντας αυτόματα ένα εξατομικευμένο soundscape που τους βοηθά να χαλαρώσουν καλύτερα στο τέλος της ημέρας.

«Η Warner μας προσέγγισε, αλλά αρχικά διστάζαμε γιατί ήταν ένα βήμα προς τα πίσω με αυτό που κάνουμε εδώ», δήλωσε ο συνιδρυτής και ο sound designer της Endel, Dmitry Evgrafov. «Η όλη μας η ιδέα είναι να δημιουργήσουμε ηχητικά τοπία που είναι προσαρμοστικά, εξατομικευμένα. Αλλά μας είπαν, «Ok, αλλά είστε σε θέση να φτιάξετε ένα άλμπουμ;» Έτσι δεχτήκαμε, σαν να ήταν ένα πείραμα». Και τα 20 άλμπουμ θα δημιουργηθούν από τον βασικό αλγόριθμο του Endel, έτσι τεχνικά, όπως δηλώνει ο Evgrafov, «δημιουργούνται με το πάτημα ενός κουμπιού».

Γράψτε το σχόλιό σας