Το project της καμπάνιας crowdfunding είναι να χτίσει ένα μνημείο προς τιμήν του Λευκού Δούκα στο προάστιο του Λονδίνου όπου γεννήθηκε, εμπνευσμένο από το εξώφυλλο του άλμπουμ του 1973 «Aladdin Sane»

Έχει περάσει περίπου ένας χρόνος από το θάνατο του David Bowie, αλλά ο θόρυβος που ακολούθησε, όπως αφιερώματα, επανεκδόσεις και άλλα δεν έχει σταματημό. Έτσι, μετά την αναμνηστική πλακέτα που το Βερολίνο τίμησε τον Λευκό Δούκα, τοποθετόντας τη στη γειτονιά Schöneberg στην οποία έζησε κατά την περίοδο του Berlin Trilogy – αποτελείται από τα άλμπουμ Low, Lodger και Heroes -, στο Λονδίνο, η πόλη όπου Bowie γεννήθηκε μεγάλωσε, δεν θέλουν να πάνε πίσω.

Για να αποδώσουν φόρο τιμής στον εικονικό ροκ σταρ διοργανώθηκε ένας έρανος στο crowdfunding και τα λεφτά θα επενδυθούν στην οικοδόμηση ενός κόκκινου κεραυνού εννέα μέτρων, ίδιου με αυτόν που ήταν ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του Bowie στο εξώφυλλο του Aladdin Sane του 1973. Το μνημείο θα είναι φυσικά  χτισμένο στην γειτονιά Brixton, λίγα βήματα μακριά από τον τοίχο αφιερωμένο σε αυτόν, και λίγα βήματα από το σπίτι του στη Stansfield Road, όπου ο Bowie γεννήθηκε το 1947.

Το συνολικό κόστος για την κατασκευή του κεραυνού είναι περίπου 990.000 λίρες (περίπου 1,2 εκατομμύρια ευρώ). Ωστόσο, η επιτυχία ήταν τέτοια που από τις πρώτες κιόλας ώρες καταβλήθηκαν για το έργο περίπου 20 χιλιάδες λίρες.

Αφήστε το σχόλιό σας