Εννέα φορές στην κορυφή είναι αρκετές για να επιβεβαιώσουν ότι ο Eminem είναι ο καλύτερος ράπερ της γενιάς του.

Ο Eminem επεκτείνει το ιστορικό ρεκόρ που έχει σημειώσει στο chart των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου και δίνει άλλη μία αποστομωτική απάντηση στους επικριτές του.

Στις 31 Αυγούστου, ο κορυφαίος ράπερ κυκλοφόρησε απροειδοποίητα τη δέκατη δισκογραφική δουλειά του, η οποία έσκασε σαν… βόμβα από «Kamikaze», προκαλώντας τεράστια συζήτηση και πλήθος αντιδράσεων, όλων των ειδών.

Ορμώμενος από τις αρνητικές κριτικές που είχε δεχθεί ο προηγούμενος δίσκος του, το «Revival» που κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 2017, ο Eminem επέστρεψε αιφνιδίως μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα για να (επι)δείξει την αδιαμφισβήτητη αξία του και τις ασυναγώνιστες ικανότητές του.

Το «Kamikaze» είναι το ένατο διαδοχικά άλμπουμ του Marshall Mathers που κατακτά την πρώτη θέση στο αμερικανικό «Billboard 200» και στο βρετανικό chart. Το επίτευγμα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Ποτέ ξανά στα χρονικά των δύο χωρών κανένας άλλος καλλιτέχνης δεν έχει κατορθώσει να βρεθεί στο Νο1 τόσες συνεχόμενες φορές.

Η «χρυσή» εννιάδα κορυφής του Eminem αποτελείται από τα εξής άλμπουμ:

«Kamikaze» (2018), «Revival» (2017), «The Marshall Mathers LP» (2013), «Recovery» (2009), «Relapse» (2009), «Curtain Call: The Hits» (2005), «Encore» (2004), «The Eminem Show» (2002) και «The Marshall Mathers LP» (2000).

Η μόνη δισκογραφική δουλειά του 45χρονου ράπερ από το Ντιτρόιτ που δεν έγινε μέλος αυτής της εκλεκτής ομάδας ήταν η πρώτη της επιτυχημένης διαδρομής του, το «The Slim Shady LP» (1999) που έφτασε ως τη δεύτερη θέση.

Το «Kamikaze» κατέγραψε 434.000 ισοδύναμες πωλήσεις (εκ των οποίων 252.000 πωλήσεις CD) στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας από τις Aftermath Entertainment, Shady Records και Interscope Records / Universal Music, αριθμός που είναι αρκετά υψηλότερες από τις 267.000 ισοδύναμες πωλήσεις (197.000 πωλήσεις CD) που πραγματοποίησε το «Revival» το αντίστοιχο διάστημα.

 

Αφήστε το σχόλιό σας