Η Emeli Sandé δελεάζει να την ακολουθήσουμε στους λαβυρίνθους ενός ατμοσφαιρικού «Κήπου» με όχημα τη μαγευτική χροιά της φωνής της.

Ακόμη ένα τραγούδι για την Emeli Sandé που προλογίζει το δεύτερο προσωπικό δίσκο της.

Η 29χρονη Σκωτσέζα με το πηγαίο χάρισμα και το άσβεστο πάθος, αποκαλύπτει βήμα – βήμα τα τραγούδια που έχει διαλέξει για τον «Κήπο» του επερχόμενου άλμπουμ της, τεσσεράμισι έτη μετά την παρθενική δουλειά της «Our Version of Events».

Η ταλαντούχα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός με τη βαθιά μαγευτική χροιά και το διαφορετικό σύνολο μουσικών επιρροών που συγκεράζει (όπως η Nina Shamone που θαυμάζει από μικρή ηλικία), σήμανε το τελευταίο διάστημα και επίσημα – μετά από πολλή αναμονή – τη δισκογραφική επάνοδό της.

Το πρώτο βήμα πραγματοποιήθηκε με το «Hurts», ένα ορμητικό χείμαρρο συναισθημάτων στον οποίο η Emeli Sandé προσέδωσε ολόκληρη την πυγμή της ερμηνείας της.

Η Emeli Sandé φέρνει στο φως
το video clip του «Hurts»

Με το «Hurts», λοιπόν, έγινε η πρώτη αναφορά στον καινούριο δίσκο της καλλιτέχνιδας που φέρει την ονομασία «Long Live the Angels» και κυκλοφορεί από τη Virgin EMI στις 11 Νοεμβρίου.

Το άλμπουμ θα είναι έκδηλα επηρεασμένο από τις καταβολές της Emeli από τη Ζάμπια.

Χαρακτηριστικά, στο κομμάτι του «Tenderly» θα συμμετέχουν ο πατέρας και τα ξαδέλφια της, αναγραφόμενοι ως «The Serenje Choir» («Η χορωδία του Serenje»), ονομασία που προέρχεται από την ομώνυμη πόλη της αφρικανικής χώρας.

«Let me love, let me touch, let me love»

Η δεύτερη συνεργασία που θα περιέχεται στο «Long Live the Angels» γίνεται πράξη με τη συνδρομή του Jay Electronica και της Áine Zion σε ένα ατμοσφαιρικό μουσικό κομμάτι με τον τίτλο «Garden».

«Το «Garden» είναι ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια του άλμπουμ και το γράψαμε πριν δύο χρόνια», αποκάλυψε η Emeli Sandé σε συνέντευξή της στο BBC, συνεχίζοντας:

«Η παραγωγή έγινε από τον Chris Loco, που ήταν ένας από τους πρώτους παραγωγούς που συνάντησα στο Λονδίνο. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που μπορούσαμε να είμαστε απλά ελεύθεροι να κάνουμε κάτι πολύ πειραματικό.

Η Áine (Zion) ηχογράφησε το σκέλος της στη Νέα Υόρκη. Και μετά ήρθα πίσω στο Λονδίνο και ήταν τότε που ο Chris και εγώ μπήκαμε στο στούντιο και τραγούδι ήρθε.

Και μετά συναντήσαμε τον Jay Electronica εκείνο το καλοκαίρι, έτσι έμοιασε σαν πεπρωμένο τα διαφορετικά μέρη των τραγουδιών να έρχονται μαζί.»

Το εξώφυλλο της standard (αριστερά) και της deluxe (δεξιά) έκδοσης του «Long Live the Angels», για το οποίο οι προπαραγγελίες είναι σε εξέλιξη:

Emeli Sandé - Long Live the Angels - cd album 2016 cover - Hit Channel Emeli Sandé - Long Live the Angels - cd album 2016 cover - Hit Channel
Τα τραγούδια του «Long Live the Angels»

 1. Selah
 2. Breathing Underwater
 3. Happen
 4. Hurts
 5. Give Me Something
 6. Right Now
 7. Shakes
 8. Garden (feat. Jay Electronica & Áine Zion)
 9. I’d Rather Not
 10. Lonely
 11. Sweet Architect
 12. Tenderly (feat. Joel Sande & The Serenje Choir)
 13. Every Single Little Piece
 14. Highs & Lows
 15. Babe
 16. Hurts (Acoustic)

+ Deluxe έκδοση:

 1. Kung Fu
 2. This Much Is True
 3. Little Be Longer
 4. Hurts (Acoustic)


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αφήστε το σχόλιό σας