Η έλλειψη μέτρων από τα social media εναντίον της ρητορικής μίσους και ιδιαίτερα της ομοφοβίας, έχουν προκαλέσει την ενόχληση του Elton John.

Ο Elton John ζητά από τους οπαδούς να μποϊκοτάρουν τα κοινωνικά δίκτυα προς απάντηση στην ομοφοβική ρητορική.

Σε μία συνέντευξη με το «BBC», ο καλλιτέχνης υποστήριξε ότι τέτοιες εταιρείες έχουν «ευθύνη» για την αντιμετώπιση τη ρητορική μίσους που χρησιμοποιείται στους ιστοτόπους τους.

«Υποτίθεται ότι είναι ελευθερία λόγου, αλλά τα πράγματα που βρίσκονται στα κοινωνικά δίκτυα είναι τόσο αηδιαστικά που πρέπει να ληφθούν μέτρα από τους ανθρώπους που κατέχουν και διευθύνουν αυτές τις εταιρείες και να πουν: “Αρκετά, εξαπλώνουμε το μίσος”», σχολίασε.

«Ο κόσμος λέει: “Λοιπόν, τι γίνεται με την ελευθερία του λόγου μου;” Παρατήστε την ελευθερία του λόγου σας», πρόσθεσε.

Ο 71χρονος τραγουδοποιός πρότεινε οι χρήστες του διαδικτύου πρέπει να μποϋκοτάρουν τέτοιες πλατφόρμες.

«Γιατί όχι; Τότε θα το προσέξουν. Όταν τα χρήματα δε θα έρχονται, θα το προσέξουν», συνέχισε. «Αν βρίσκαμε τρόπους να ανταποκριθούμε αυτόματα στο μίσος με γεγονότα, το καλό θα βρισκόταν σε όλο τον κόσμο πριν ακόμη ξεκινήσει το ψέμα.»

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις του Elton John έρχονται μετά από δύο σημαντικές στιγμές στην καριέρα του τα τελευταία χρόνια.

Τον προηγούμενο μήνα, ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και πιανίστας τραγούδησε ζωντανά στην ιδιωτική εκδήλωση που ακολούθησε μετά το βασιλικό γάμο του Πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle.

Στις αρχές Απριλίου, κυκλοφόρησαν δύο νέα άλμπουμ που αποτελούν αφιέρωμα στα τραγούδια που έχει γράψει μαζί με τον στιχουργό Bernie Taupin.

Τα τραγούδια στο «Revamp» ερμήνευσαν ορισμένοι από τους μεγαλύτερους αστέρες της pop μουσικής, όπως οι Ed Sheeran, Lady Gaga, P!nk, Miley Cyrus, Demi Lovato, Coldplay, Miley Cyrus, Florence and The Machine  και άλλοι, ενώ το «Restoration» είχε country προσανατολισμό και συγκέντρωσε διάσημους τραγουδιστές όπως οι Chris Stapleton, Mary J. Blige, Willie Nelson και άλλους.

 

Αφήστε το σχόλιό σας