Η κατάσταση της υγείας του Elton John δεν του επιτρέπει να συνεχίζει σε έντονους ρυθμούς.

Ο Elton John θα σταματήσει τις περιοδείες μόλις ολοκληρώσει την τελευταία παγκόσμια περιοδεία του, γράφει η εφημερίδα «Daily Mirror».

Ο 70χρονος Βρετανός τραγουδιστής προτίθεται σύντομα να ανακοινώσει ότι τερματίζει τις περιοδείες ύστερα από σχεδόν 50 χρόνια στο μουσικό στερέωμα. Ο Elton John, του οποίου οι πωλήσεις των δίσκων σημειώνουν πτώση τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει να ταλαιπωρείται από τη φιλάσθενη υγεία του.

Πέρυσι ο μουσικός πέρασε δύο μερόνυχτα νοσηλευόμενος σε μονάδα εντατικής θεραπείας και δώδεκα ημέρες στο νοσοκομείο προσπαθώντας να αναρρώσει από μια «επικίνδυνη και σπάνια» βακτηριακή λοίμωξη, από την οποία προσβλήθηκε κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Νότια Αμερική.

Αρρώστησε «πολύ άσχημα» κατά τη διάρκεια της πτήσης με την οποία επέστρεφε στη Μεγάλη Βρετανία, έπειτα από μία παράστασή του στις 10 Απριλίου στο Σαντιάγο της Χιλής.

Τον Ιούλιο του 2013, η συναυλία του στο «Hyde Park» του Λονδίνου ακυρώθηκε όταν ο διάσημος μουσικός διακομίσθηκε εκτάκτως στο νοσοκομείο για αφαίρεση σκωληκοειδίτιδας και όπως ο ίδιος παραδέχτηκε αργότερα, «μπορούσε εύκολα να πεθάνει», αν δεν είχε εγχειριστεί.

«Ήξερα ότι ήμουν άρρωστος αλλά δεν ήξερα ότι είχα ένα τόσο επικίνδυνο πράγμα μέσα μου μέχρι που το έδειξε το υπερηχογράφημα, το οποίο έκανα έπειτα από εννέα παραστάσεις, 24 πτήσεις και έναν καλοκαιρινό χορό», δήλωσε τότε.

Η πρώτη του περιοδεία ήταν το 1970, έπειτα από σειρά παραστάσεων στο «Troubadour Club» στο δυτικό Χόλιγουντ.

Θεωρείται και όχι άδικα ως μύθος της μουσικής, έχει στο βιογραφικό του πάνω από 4.000 συναυλίες σε περισσότερες από 80 χώρες. Έχοντας πάνω από 300 εκατομμύρια πωλήσεις κατέχει σειρά ρεκόρ και τα τραγούδια του έχουν έναν ιδιαίτερο τρόπο να γίνονται διαχρονικά και να θεωρούνται κλασικά και επίκαιρα.

Αφήστε το σχόλιό σας