Για την απουσία της από τα μουσικά δρώμενα και για όσα έχουν μεσολαβήσει, μίλησε η Ελισάβετ Σπανού.

Η Ελισάβετ Σπανού απέχει συνειδητά τα τελευταία χρόνια από τη δισκογραφία.

Μιλώντας στην κάμερα της τηλεοπτικής εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου», η τραγουδίστρια αποκάλυψε το σκεπτικό πίσω από την απόφαση που συζητήθηκε, τις αιτίες και όσα έχουν συμβεί όλο αυτό το διάστημα.

Πρόσφατα ξεκίνησε εμφανίσεις στο πλευρό του Ηλία Βρεττού και του Νικηφόρου στη Θεσσαλονίκη και, όπως ανέφερε, επέστρεψε στα θρανία:

«Έχω γίνει φοιτήτρια. Και φοιτήτρια. Έκανα χρόνια τα χαρτιά μου για το Ε.Α.Π., το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και φέτος είχα την τύχη τελικά να κληρωθώ, γιατί είναι κατόπιν κληρώσεως και σπουδάζω. Ελληνικό Πολιτισμό. Η πρώτη θεματική ενότητα που έχω πάρει είναι η ιστορία, από την αρχαία Ελλάδα μέχρι τη Σύγχρονη.»

Γιατί αποστασιοποιήθηκε από τη μουσική;

«Είχε λήξει ένα πολυετές συμβόλαιο που είχα με τον Φοίβο και έπρεπε να ξαναδώ τα πράγματα. Η δισκογραφία έχει αλλάξει μορφή. Η δουλειά αυτή έχει αλλάξει μορφή και θεώρησα ότι πρέπει να κρατήσω μία απόσταση», μοιράζεται η Ελισάβετ Σπανού.

Της πέρασε από το μυαλό να τα παρατήσει εντελώς;

«Εννοείται, μα αυτό έπαθα. Έπαθα και για πολύ μεγάλο διάστημα αποστροφή, δεν μπορούσα να ακούσω μουσική καθόλου. Εγώ που ήμουν με τα ακουστικά 24 ώρες το 24ωρο», σχολιάζει.

Συνεχίζοντας, η Ελισάβετ Σπανού εκμυστηρεύθηκε: «Κλείστηκα στο σπίτι. Κλείστηκα στον εαυτό μου. Πέρασα περίεργα… Είχα πάθει κατάθλιψη, κανονικά. Τι λίγο; Κανονική. Νομίζω ότι λίγο πολύ έχει συμβεί σε όλους μας. Ήταν και τα οικονομικά ένα πολύ ωραίο μάθημα. Ευτυχώς είχα υποστήριξη και βοήθεια από τους γονείς μου, αλλά κάποια στιγμή είπε ότι πρέπει να ξαναρχίσω να δουλεύω, απλά δεν ήμουν έτοιμη πάλι να τραγουδήσω και έγινε όλος εκείνος ο χαμός με τα μαγαζιά και αν κάνω δημόσιες σχέσεις στα μαγαζιά ή τι κάνω, τέλος πάντων στα μαγαζιά. Εγώ είχα αποφασίσει απλά να εργαστώ.»

Το τελευταίο τραγούδι της Ελισάβετ Σπανού με τίτλο «Θα Μπορούσες» κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 2013, με την υπογραφή του Γιώργου Σαμπάνη στη μουσική και μπορείτε να το θυμηθείτε εδώ.

Αφήστε το σχόλιό σας