Ελευθερία Αρβανιτάκη παρουσιάζει το νέο άλμπουμ της με τίτλο «Τα Μεγάλα Ταξίδια», που κυκλοφορεί από την Panik Oxygen, ανανεώνοντας με ένα δημιουργικό τρόπο την πολύτιμη σχέση που διατηρεί με το κοινό της τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

Ένα μεγάλο πάρτι στήθηκε στον υπέροχο χώρο του Noel, στην οδό Βουκουρεστίου, φυσικά για την κυκλοφορία του νέο της άλμπουμ “Μεγάλα Ταξίδια”, που συμπίπτει με την ημέρα των γενεθλίων της.

Η αγαπημένη καλλιτέχνιδα καλωσόρισε ανθρώπους από το στενό της περιβάλλον, συνεργάτες, φίλους και όλοι έγιναν μια μεγάλη παρέα, προσφέροντας τους μια υπέροχη φιλοξενία ως μια καλή οικοδέσποινα σε ένα πάρτι που τα είχε όλα.

Η ίδια χαρούμενη, προσιτή και ομιλητική με όλους και πάντα αγέρωχη, χωρίς να έχει περάσει μέρα από πάνω της, απαντούσε με ένα μεγάλο χαμόγελο στις ευχές όλων όσων βρέθηκαν εκεί. Σειρά όμως είχε να δώσει και κάποιες απαντήσεις στους δημοσιογράφους, γι’αυτό το νέο μουσικό της εγχείρημα.

Highlight της βραδιάς των γενεθλίων της Ελευθερίας Αρβανίτακη, ήταν η στιγμή που έκανε την εμφάνισή της η μεγάλη τούρτα με μεγάλα λευκά γράμματα “Να μας ζήσεις Ελευθερίας μας” και όλοι οι προσκεκλημένοι τραγούδησαν δυνατά το κλασικό αγαπημένο “Χρόνια πολλά”.

Το πρόσωπό της έλαμψε και με την ταπεινότητα που τη διακατέχει,  τα μάτια της μίλησαν και μέσα από αυτά είπε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους!

Τα «Μεγάλα Ταξίδια» είναι ένα άλμπουμ που έφτιαξε με αγάπη, έχοντας ως συνεπιβάτες δυο δημιουργούς που αγαπάει κι εκτιμά πολύ. Το Θέμη Καραμουρατίδη στη μουσική και τη Λήδα Ρουμάνη στους στίχους, με τους οποίους έχει συνεργαστεί και παλιότερα και αυτή η συνεργασία παρέμεινε δημιουργική μέσα στο χρόνο και έμελλε να κορυφωθεί το 2019 σε έναν ολόκληρο δίσκο με προορισμό ένα “μεγάλο ταξίδι” γεμάτο από “μνήμες”.

Τα «Μεγάλα Ταξίδια» μπορεί να γίνουν πολύ προσωπικά για τον καθένα και την καθεμία από εμάς. Άλλωστε όπως λέει ο στίχος του ομότιτλου τραγουδιού «τα μεγάλα ταξίδια πάντα κάνουμε μόνοι». Μοναδική οδηγία στο ταξίδι αυτό η παρότρυνση της ίδιας της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, «να απολαύσουμε κάθε σημείο της διαδρομής».

Δηλώσεις: Ηρώ Τζημίκα

Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι μαζί σας και πόσο μάλλον σε μια τόσο ξεχωριστή μέρα, οπότε κ.Αρβανιτάκη, Χρόνια σας πολλά για αρχή! 

Ε.Α: Κι εγώ χαίρομαι που μαζευτήκαμε όλοι εδώ απόψε και ευχαριστώ πάρα πολύ!

Πηγαίνουμε, λοιπόν, για  πολλά αλλά και μεγάλα ταξίδια; 

Ε.Α: Τα μεγάλα ταξίδια δεν τελειώνουν ποτέ και πόσο μάλλον γι’αυτό τον δίσκο που έχει όντως ένα μεγάλο ταξίδι μπροστά του! Μόλις ξεκίνησε για την ακρίβεια… Αλλά αν μιλήσουμε γενικότερα για τη μουσική, είναι ένα ταξίδι που κρατάει πολλά χρόνια και κρατάει γερά!

Δίπλα σας έχετε και δύο αγαπημένους σας συνεργάτες, το Θέμη Καραμουρατίδη και τη Λήδα Ρουμάνη. Έχετε συνεργαστεί και στο παρελθόν. Καθώς περνάνε τα χρόνια η σχέση σας γίνεται και πιο δυνατή όπως βλέπουμε…

Ε.Α: Ναι, έχουμε συνεργαστεί πριν από τέσσερα χρόνια στον προηγούμενο δίσκο. Και ναι, γίνεται σίγουρα πιο δυνατή!

Θ.Κ: Έχουμε κάνει παρέα, έχουμε γνωριστεί καλύτερα, έχουμε αγαπηθεί πολύ. Να σου πω την αλήθεια ήταν και στημένο το παιχνίδι, γιατί εγώ την αγαπούσα από πριν (γέλια) και ήταν δεδομένο ότι θα έκανα τα πάντα για να με αγαπήσει κι αυτή! Θεωρώ ότι τα έχω καταφέρει, έτσι; Και δεν με νοιάζει τίποτα! (γέλια)

Ε.Α: Τα έχει καταφέρει, ναι! (γέλια)

Θ.Κ: Και με τη Λήδα γίναμε φίλοι και φαίνεται άλλωστε με τον τρόπο στον οποίο αποτυπώθηκε σε αυτό το δίσκο και στα τραγούδια του. Και οι πρώτοι του ακροατές το παρατηρούν. Μου λένε ότι τους αρέσει η σχέση που φαίνεται και η οποία έχει δημιουργηθεί όλο αυτό το διάστημα.

Μια δουλεμένη σχέση θα λέγαμε…

Θ.Κ: Είναι πολύ, ναι! Κι εγώ να σας πω έχω αγοράσει πολλά εισιτήρια για τα επόμενα ταξίδια, ελπίζω να έρθουν μαζί μου! (γέλια)

(γέλια) Το πρώτο τραγούδι που κυκλοφόρησε έχει τίτλο “Οι μνήμες”. Θα ήθελα να μου πείτε μια μνήμη που έχετε, που θα τη θυμάστε για καιρό, από αυτόν τον υπέροχο δίσκο… 

Ε.Α: Δεν υπάρχει μόνο μία, είναι πάρα πολλές…

Λ.Ρ: Θα σου πω χαρακτηριστικά για τη μέρα που ακούσαμε ολόκληρο το δίσκο και είπαμε “το’χουμε” με ένα μεγάλο χαμόγελο!

Θ.Κ: Η πιο ωραία μνήμη για εμένα ήταν όταν είχα αισθανθεί ότι δεν έχω να γράψω κάτι και καθόμασταν με την Ελευθερία και τη Λήδα στο στούντιο και μου είπαν ότι υπάρχει ακόμα ένα τραγούδι που πρέπει να γραφτεί. Κι εγώ έλεγα ότι δεν μπορώ άλλο… (γέλια) Μόλις έφυγαν όμως, έκατσα και το έγραψα το ίδιο βράδυ και έγινε στη συνέχεια το αγαπημένο μου τραγούδι στο δίσκο. Έχει τίτλο “Ο Δραπέτης”.

Σας ευχαριστώ πολύ! 

Εμείς! 

 

Αφήστε το σχόλιό σας