Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη συναντά τον Μίνω Μάτσα και την Ελένη Φωτάκη στον υπέροχο δίσκο «Μ’Αγαπούσες Κι Άνθιζε».

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη μετά το χρυσό άλμπουμ «Μετακόμιση Τώρα» και τη ζωντανή ηχογράφηση του «Να Με Θυμάσαι Και Να Μ’ Αγαπάς», επιστρέφει με νέα προσωπική δισκογραφική δουλειά.

Η ερμηνεύτρια διασταυρώνεται με δύο εξαίρετους δημιουργούς της γενιάς τους με πειστικά δείγματα γραφής. Ο χαρισματικός μουσικοσυνθέτης Μίνως Μάτσας σφραγίζει με τον οίστρο του μία προς μία τις συνθέσεις του δίσκου σε μία καινούρια πρόκληση για τον ίδιο. Η Ελένη Φωτάκη ντύνει περίτεχνα με στίχους την πλειονότητα τους εγχειρήματος.

Ο καρπός της συνάντησής τους είναι δώδεκα απολαυστικά και τρυφερά τραγούδια υπό τον γενικό τίτλο «Μ’ Αγαπούσες Κι Άνθιζε». Οι επιτυχημένες επιλογές των συντελεστών συνθέτουν έναν «ανθηρό» δίσκο με ρεπερτόριο ευρείας γκάμας.

Από την πρώτη ακρόαση ξεχωρίζουν τα λαϊκά «πατήματα». Μερικά από τα κομμάτια είναι καθαρόαιμες λαϊκές συνθέσεις, άλλα κρύβουν ταξιδιάρικες γραμμές και τα υπόλοιπα στοχεύουν στα συναισθήματα. Οι στίχοι δεν είναι επιτηδευμένοι αλλά εξιδανικευμένοι, απόλυτα ταιριαστοί με τις ανάγκες.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη αποδίδει εξαιρετικά με τη μειλίχια φωνή της τα είδη τα οποία κλήθηκε να ερμηνεύσει. Η πρωταρχική εντύπωση δείχνει ένα υπέροχο άλμπουμ που παρασύρει στη μαγεία του και ακούγεται δίχως παύση.

Ακόμη και η ροή των κομματιών στο «Μ’ Αγαπούσες Κι Άνθιζες» μοιάζει να φανερώνει την αποκορύφωση μίας ιδανικής ερωτικής ιστορίας:

“Σε κάθε «Δύση Και Ανατολή» εξελίσσεται ένα τρυφερό «Ρομάντζο». «Μ’ Αγαπούσες Κι Άνθιζε» η φύση. «Ως Κι Οι Θάλασσες» ένιωθαν την αγάπη και συνόδευαν τα μυστικά με ένα απαλό κύμα. «Το Κορμί Της Κοραλίας» ζούσε το πάθος έως ότου «Το Τελευταίο Σου Το Γεια» ήρθε «Χωρίς Εξηγήσεις». Με ένα «Ενθύμιο» να έχει απομείνει από ‘σένα, «Κλαίει Ο Άγγελός Μου». Φωνάζω «Μείνε» και κοιτάζω «Πίσω Απ’ Τις Γρίλιες» περιμένοντας να έρθεις. Τελικά ο έρωτας τελειώνει με ερωτηματικά, σαν μία «Μαργαρίτα»: Μ’ αγαπάει ή δε μ’ αγαπάει…”

Aπό την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου η Ελεωνόρα Ζουγανέλη συναντά τη Φωτεινή Βελεσιώτου στο σανίδι της «Ακτής Πειραιώς» στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα «Κόντρα Ντουέτο». Τις δύο φωνές θα συνοδεύει ο Δημήτρης Υφαντής.

Κυκλοφορεί από τη Minos EMI.

Tracklist

1. Δύση Και Ανατολή *
2. Το Ρομάντζο
3. Μ’ Αγαπούσες Κι Άνθιζε
4. Ως Κι Οι Θάλασσες
5. Το Κορμί Της Κοραλίας
6. Το Τελευταίο Σου Το Γεια *
7. Χωρίς Εξηγήσεις *
8. Ενθύμιο
9. Κλαίει Ο Άγγελός Μου
10. Μείνε
11. Πίσω Απ’ Τις Γρίλιες
12. Μαργαρίτα

*Στίχοι: Μίνως Μάτσας

 

Αφήστε το σχόλιό σας