Με επιτυχία ανταποκρίθηκε η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στην πρόκληση και τις απαιτήσεις άλλης μίας ένδοξης στιγμής στην καριέρα της.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη μάγεψε το κατάμεστο Ηρώδειο και κέρδισε το θερμό χειροκρότημα των χιλιάδων θεατών, ερμηνεύοντας σπουδαίους κύκλους τραγουδιών από κορυφαία έργα του μέγα μουσουργού Μάνου Χατζιδάκι στην παράσταση «Ελλάς Η Χώρα των Ονείρων & Τραγούδια από το Θέατρο», το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου.

Με τη μεγάλη συναυλία συνεχίστηκε η συστηματική παρουσίαση του έργου του Μάνου Χατζιδάκι με την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Χατζιδάκι, αυτή τη φορά με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και τη Δήμητρα Σελεμίδου στην ερμηνεία.

Συμμετείχε το «Μουσικό Σύνολο Μάνος Χατζιδάκις» και η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού, που πλαισίωναν την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και τη Δήμητρα Σελεμίδου.

Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Ελλάς Η Χώρα Των Ονείρων - Μάνος Χατζιδάκις - Ηρώδειο - Hit Channel

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας θα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το έργο «Ελλάς Η Χώρα Των Ονείρων».

Η μουσική αυτή γράφτηκε για ένα γερμανικό ντοκιμαντέρ του Wolfrang Mueller – Sehn (1960-1961) που είχε θέμα την Ελλάδα. Η μηχανή τριγύριζε μέσα στους κάμπους και τα βουνά της ηπειρωτικής Ελλάδας, περνούσε από την Αθήνα και κατέληγε σε όλα τα νησάκια που συνθέτουν την ευγενική οικογένεια του Αιγαίου.

Το έργο αυτό περιέχει μουσικούς αυτοσχεδιασμούς μέσα στον ελληνικό χώρο και τραγούδια.

Το δεύτερο μέρος της συναυλίας αποτελούταν από τέσσερις κύκλους τραγουδιών που γράφτηκαν για το θέατρο αλλά στη συνέχεια αυτονομήθηκαν ως ολοκληρωμένα έργα:

«Κύκλος Με Την κιμωλία», «Παραμύθι Χωρίς Όνομα», «Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε», «Οδός Ονείρων».

Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Ελλάς Η Χώρα Των Ονείρων - Μάνος Χατζιδάκις - Ηρώδειο - Hit Channel

«Μπήκα σαν μαθήτρια, καθαρή και ειλικρινής και έτσι θα συνεχίσω, απολαμβάνοντας κάθε λεπτό», είχε δηλώσει η Ελεωνόρα Ζουγανέλη για τη σημαντική αυτή στιγμή στην καριέρα της, αντανακλώντας την τύχη, την ευτυχία και τη προσήλωση σε αυτή τη συνεργασία, την αγωνία της αλλά και την υπέροχη προσμονή της.

Πριν από τη συναυλία, ο Γιώργος Χατζιδάκις είχε εκφράσει τη βαθιά του συγκίνηση για το αίσθημα την αλήθεια και τη ρωγμή στην ερμηνεία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη και είχε τονίσει πως θα υπάρξει και συνέχεια στη πρώτη τους συνάντηση.

Φωτογραφίες

Φωτογραφίες: Ι. Κανελλόπουλος

Δείτε επίσης: Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη
χαράσσει τη «Δύσκολη Σιωπή» με νέο τραγούδι

Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Eleonora Zouganeli - Hit Channel

 

Αφήστε το σχόλιό σας