Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη υποδέχεται το νέο έτος με μία ακολουθία ζωντανών εμφανίσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σε ρυθμό ζωντανών εμφανίσεων μπαίνει και πάλι η Ελεωνόρα Ζουγανέλη.

Έπειτα από την επιτυχημένη σύμπραξη με τη Φωτεινή Βελεσιώτου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στη μεγαλύτερη έκπληξη της προηγούμενης σεζόν, η ερμηνεύτρια βάζει πλώρη για ένα νέο κύκλο περιορισμένων παραστάσεων.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, μία από τις σημαντικότερες και ταυτόχρονα καλύτερες φωνές της νέας γενιάς του έντεχνου τραγουδιού, προχωρά στην καριέρα της με σταθερές επιλογές και σημαντικά βήματα.

Δίχως να βάζει κανένα όριο, έθεσε προς εξερεύνηση κάθε φανερή ή κρυφή πτυχή της. Αντάλλαξε πνεύμα με τη Μελίνα Μερκούρη ερμηνεύοντας τα τραγούδια της στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, ιχνηλάτησε τα βήματα του μύθου της Edith Piaf στο σανίδι του «REX».

Η νέα δισκογραφική δουλειά της με τίτλο «Μ’ Αγαπούσες Κι Άνθιζε» κυκλοφόρησε πριν από ένα χρόνο ως ο καρπός μίας μουσικής συνάθροισης με ιδιάζουσα χαρακτηριστικά. Η ερμηνεία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη έσμιξε με τις συνθέσεις του Μίνου Μάτσα και τους στίχους της Ελένης Φωτάκη, στην πιο ώριμη φάση της σταδιοδρομίας της.

Πρόκειται για μία χαρισματική τριάδα, τρία καθαρά κράματα που ενώθηκαν για να γνωρίσουμε μία σειρά εξαιρετικών τραγουδιών που δίνουν υπόσταση στον όρο «ποιοτικό τραγούδι», χωρίς να κουβαλούν ταμπέλες.

«Πού θα πάει τέλος πάντων η βαλίτσα;»

Με τη «Βαλίτσα» να είναι γεμάτη με τα νέα αλλά και όλα τα αγαπημένα τραγούδια που μας έχει χαρίσει, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη ξεκινά «Χωρίς Εξηγήσεις» το νέο έτος με μία ακολουθία ζωντανών εμφανίσεων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Η αρχή θα γίνει από τη «Νύμφη του Βορρά» και το «Fix Factory Of Sound», όπου θα εμφανίζεται η ερμηνεύτρια από τις 7 Ιανουαρίου 2017 και για τέσσερα μόνο Σάββατα.

Αμέσως μετά η Ελεωνόρα Ζουγανέλη θα επιστρέψει στην πρωτεύουσα, έχοντας ως προορισμό το «Anodos Live Stage», ένα χώρο που «κρύβει» πολλές αναμνήσεις για την ίδια, λόγω των επιτυχημένων εμφανίσεών της κατά το παρελθόν. Από τις 11 Φεβρουαρίου 2017 και για έξι Σάββατα η Ελεωνόρα Ζουγανέλη θα μοιραστεί με το κοινό μνήμες, πλέκοντας συνάμα καινούριες ιστορίες.

Ιστορίες από την προσωπική δισκογραφία της, αλλά και από ένα ευρύτερο μουσικό φάσμα. Τραγούδια που η Ελεωνόρα Ζουγανέλη κάνει δικά της με ένα μοναδικό τρόπο, προσθέτοντας το συναίσθημα και την ερμηνεία της.

Συνοδοιπόρος της στις εμφανίσεις αυτές θα είναι ο – φίλος και χρόνιος συνεργάτης – σκηνοθέτης Πέτρος Ζούλιας.

Το σημείωμα της Ελεωνόρας Ζουγανέλη:

«Ξυπνάω σ’ αυτή την πόλη. Αναπνέω τις μυρωδιές της. Ζω τις ομορφιές που κρύβονται σε γωνιές γύρω μου. Κυκλοφορώ και ανακατεύομαι με τον κόσμο της στα μικρά καφέ, τα μπαρ, τα θέατρα, τις λαϊκές αγορές, τα πάρκα.

Γεύομαι τις πίκρες και την αγριότητα της. Ρωτώ που ζουν οι μόνοι. Επηρεάζομαι και προχωράω. Φοβάμαι και αλλάζω. Στριμώχνομαι και πετάω. Γυρνάω και αισθάνομαι, με τα γκάζια της καρδιάς μου και τραγουδώ με εσάς όσα θυμάμαι ή δεν θέλω να ξεχάσω «Χωρίς εξηγήσεις».

Όλα σε αυτή την πόλη που ξυπνά και με ταράσσει.»

Συντελεστές

Ενορχηστρώσεις: Δημήτρης Μπαρμπαγάλας

Μαζί επί σκηνής οι μουσικοί:
Γιάννης Αγγελόπουλος (τύμπανα, κρουστά)
Παρασκευάς Κίτσος (ακουστικό & ηλεκτρικό μπάσο)
Δημήτρης Μπαρμπαγάλας (ακουστική, ηλεκτρική & κλασική κιθάρα)
Γιάννης Οικονομίδης (τρομπέτα, κρουστά, πιάνο)
Νίκος Πασσαλίδης (μπουζούκι, λαούτο, ούτι, ακουστική κιθάρα)
Βαχάν Γκαλστιάν (κλαρίνο, φλογέρα, ντουντούκ, ζουρνάς)

Υπεύθυνοι ήχου: Brian Coon, Δημήτρης Σαμαράς
Σχεδιασμός φώτων: Phil Hills

Αφήστε το σχόλιό σας