Για ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι στην παράδοση απευθύνουν κάλεσμα η Ελευθερία Αρβανιτάκη και το σεξτέτο των Τακίμ.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη σμίγει με τους Τακίμ σε ένα τραγούδι διανθισμένο με παραδοσιακά ηχοχρώματα.

Αποτελώντας μία από τις σημαντικότερες φωνές της γενιάς της, η Ελευθερία Αρβανιτάκη έχει ερμηνεύσει στο προσωπικό ρεπερτόριό της τραγούδια που έχουν αφήσει το δικό τους ευδιάκριτο χνάρι στην ελληνική μουσική σκηνή τις τελευταίες δεκαετίες.

Παράλληλα, έχει συγχρωτιστεί δισκογραφικά με σπουδαίους δημιουργός του μουσικού στερεώματος, συναντήσεις που λογίζονται ως πρόκληση για οποιονδήποτε καλλιτέχνη. Επιπλέον, το όνομά της έχει γίνει συνώνυμο της σύγχρονης πολιτιστικής κληρονομιάς, διατηρώντας αλώβητα μελοποιημένα ποιητικά έργα στα οποία έχει δώσει τη φωνή της..

Στον αντίποδα, οι Τακίμ συγκροτούνται από έξι εκ των σημαντικότερων δεξιοτεχνών της ελληνικής δημοτικής μουσικής. Οι παραστάσεις τους είναι μία γοητευτική περιήγηση στον ελληνισμό μέσα στο χρόνο, αλλά και ανάμεσα στους λαούς και τους πολιτισμούς σε Ανατολή και Δύση.

Η λυρική ερμηνεία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και η άψογη δεξιοτεχνία των Τακίμ συνυπάρχουν για πρώτη φορά με αφορμή ένα νέο τραγούδι που τιτλοφορείται «Την Ίδια Στιγμή Να Ζούμε». Το ατόφιο δημοτικό στοιχείο δεσπόζει καθ’ όλο το μήκος, συνυφαίνοντας το παρελθόν με το σήμερα, με πυλώνα την προσέγγιση μέσω ενός συναρπαστικού ψηφιδωτού στοιχειοθετημένου με παραδοσιακά όργανα που έχει αποκλειστικό στόχο να μετατρέψει τη στιγμή σε γιορτή.

Το τραγούδι υπογράφουν δύο σταθεροί συνεργάτες της ερμηνεύτριας. Η μουσική είναι δημιούργημα του Αλέξανδρου Δράκου – Κτιστάκη, ενός εκ των καλύτερων jazz μουσικών της γενιάς του και οι στίχοι είναι κατάθεση της Λήδας Ρουμάνη. Για την ενορχήστρωση μεριμνούν οι Τακίμ.

Κυκλοφορεί από την Panik Oxygen, τη νέα δισκογραφική ετικέτα της Panik Enterntainment Group και τη rEAct, το προσωπικό label της Ελευθερίας Αρβανιτάκη.

Ελευθερία Αρβανιτάκη feat. Τακίμ - «Την Ίδια Στιγμή Να Ζούμε» (Στίχοι - Stixoi - Lyrics)

Με γυρεύεις, μου φωνάζεις
Σα γελάς Θεός μου μοιάζεις

Με χορεύεις, δε σ’ αφήνω
με μεθάς κι εγώ σε πίνω

Αααα, να κοιμηθείς κι εσύ
την ίδια σκηνή να δούμε
Αααα, ν’ αρχίσει το πρωί
την ίδια στιγμή να ζούμε

Στων ματιών σου τις κρυψώνες
δώσ’ μου ήλιο και χειμώνες

Δώσ’ μου ήλιο, φώτισέ με
τα σκοτάδια μη σου φταίνε

Αααα, να κοιμηθείς κι εσύ
την ίδια σκηνή να δούμε
Αααα, ν’ αρχίσει το πρωί
την ίδια στιγμή να ζούμε

Σύνορο εσύ δικό μου
πιο μακριά δεν έχει φως μου

Με κοιτάζεις και τα χάνω
αχ, να σ’ είχα παραπάνω

Τους Τακίμ αποτελούν οι Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι, λαούτο), Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Κώστας Μερετάκης (κρουστά) και Γιάννης Πλαγιαννάκος (μπάσο).

 

Αφήστε το σχόλιό σας