Ένας 15χρονος μαθητής από την Καλιφόρνια οδηγήθηκε στις αστυνομικές και δικαστικές επειδή δημοσίευσε… βίαιους στίχους του Eminem στο Instagram!

Ένας έφηβος από τις Η.Π.Α. συνελήφθη για τη δημοσίευση… βίαιων στίχων του Eminem στα social media, τους οποίους θεώρησαν οι τοπικές αρχές ως απειλή προς τους άλλους.

Το 15χρονο αγόρι συνελήφθη την προηγούμενη Τρίτη (01/09) στο San Joaquin Memorial High School της πόλης του Fresno στην Καλιφόρνια.

Τα μαθήματα ακυρώθηκαν με την αστυνομία στη συνέχεια να ερευνά του σπίτι του νεαρού και να εντοπίζει στο δωμάτιο του πατέρα του όπλα, πυρομαχικά και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο. Ο πατέρας και το αγόρι αρνούνται ότι είχαν γνώση για την ύπαρξη των συγκεκριμένων αντικειμένων.

Πώς ξεκίνησε η περιπέτεια του 15χρονου εφήβου; Ο ίδιος είχε δημοσιεύσει μία φωτογραφία στο Instagram με τα λόγια από το τραγούδι «I’m Back» του Eminem, το οποίο κυκλοφόρησε το 2000.

Οι στίχοι ανέφεραν: «I take seven kids from Columbine, stand ’em all in a line, add an AK-47, a revolver, a nine, a MAC-11 and it oughtta solve the problem of mine. And that’s a whole school of bullies shot up all at one time. I’m just like Shady and just as crazy as the world was over this whole Y2K thing.»

Μετάφραση: «Παίρνω εφτά παιδιά από το Columbine, τα τοποθετώ όλα σε μία σειρά, πρόσθεσε ένα ΑΚ-47, ένα ρεβόλβερ, ένα εννιάρι, ένα MAC-11 και θα έπρεπε να λυθεί το πρόβλημά μου. Και αυτό είναι ένα ολόκληρο σχολείο από ‘bullies’ (σ.σ. όσοι πράττουν bullying – σχολικό εκφοβισμό) που πυροβόληθηκαν όλοι με μιας. Είμαι απλά σαν τον Shady και απλά τόσο τρελός όσο ήταν ο κόσμος για όλο αυτό το Y2K

Ο αστυνομικός διοικητής Jerry Dyer δήλωσε ότι οι αξιωματικοί «είχαν κάθε λόγο να πιστέψουν ότι υπήρχε δυνητική απειλή που θα διενεργούταν» , περιγράφοντας το μαθητή ως «μοναχικό» και «κοινωνικά περίεργο».

Το αγόρι συνελήφθη με κατηγορίες περί… τρομοκρατικών απειλών και για τη διατάραξη της σχολικής δραστηριότητας. Ο πατέρας του θα μπορούσε να αντιμετωπίσει κατηγορίες περί ακατάλληλης αποθήκευσης πυροβόλων όπλων.

Το διαβάσαμε στο ΝΜΕ.

Αφήστε το σχόλιό σας