Ο τραγουδιστής που με τη φωνή  του σημάδεψε κάποια από τα σημαντικότερα τραγούδια των Temptations, έφυγε από τη ζωή.

Πέθανε σε ηλικία 74 ετών ο Dennis Edwards, τραγουδιστής του θρυλικού συγκροτήματος της Motown, των «Temptations», όπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον του.

Η οικογένειά του ανακοίνωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο «CBS News» ότι ο Dennis Edwards πέθανε την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου στο Σικάγο, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στα αίτια του θανάτου του.

Ο Dennis Edwards εντάχθηκε στους Temptations το 1968, ένα εμβληματικό συγκρότημα της δισκογραφικής εταιρείας Motown που δημιουργήθηκε το 1961 από τον Berry Gordy.

Αν και οι Temptations είχαν ήδη κάνει επιτυχίες, η φωνή του Dennis Edwards σημάδεψε κάποια από τα σημαντικότερα τραγούδια τους, όπως το «Papa Was A Rolling Stone» και «Cloud Nine», τα οποία έχουν βραβευθεί και με Βραβείο Grammy.

Τη δεκαετία του 1980 στράφηκε στη σόλο καριέρα, κάνοντας επιτυχία με τα τραγούδια «Don’t Look Any Further» και «Coolin’ Out». Το 1989 εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame.

Ο Otis Williams, ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Temptations, εξέφρασε «τη θλίψη» του για τον θάνατο «του αδελφού μας».

«Έχουμε επίγνωση της εξαιρετικής συμβολής του στην κληρονομιά των Temptations», πρόσθεσε.

Πολλοί οπαδοί του εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους μέσω των ισοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο ακτιβιστής υπέρ των κοινωνικών δικαιωμάτων, Jesse Jackson, χαρακτήρισε τον Dennis Edwards «πολύ ταλαντούχο».

Dennis Edwards - Hit Channel

Αφήστε το σχόλιό σας