Ένα ακόμη σημαντικό βραβείο πρόσθεσε ο Ed Sheeran στην τροπαιοθήκη του.

Ο Ed Sheeran βραβεύθηκε για τρίτη φορά στην καριέρα του με το περίβλεπτο «Ivor Novello» και αναδείχθηκε «Τραγουδοποιός της Χρονιάς» για το 2017.

Ο ασυναγώνιστος καλλιτέχνης κέρδισε το βραβείο και το εξαιρετικό έργο που παρουσίασε το προηγούμενο έτος, συμπεριλαμβανομένου του άλμπουμ «÷» (Divide) που κυριάρχησε στα charts.

Το απόλυτο smash hit «Shape Of You» ήταν ο νικητής του βραβείου για το τραγούδι της χρονιάς με τις περισσότερες εκτελέσεις.

Tα βρετανικά Ivor Novello Awards, ή αλλιώς σε συντομία τα The Ivors, γιορτάζουν και τιμούν την αριστεία στη σύνθεση και τη στιχουργία. Το βραβείο που απονέμεται στους νικητές είναι ένα χάλκινο αγαλματίδιο της Ευτέρπης, της μούσας της λυρικής ποίησης.

Θεσπίστηκαν από τη Βρετανική Ακαδημία Στιχουργών, Συνθετών & Συγγραφέων (BASCA) το 1956 και ονομάστηκαν προς τιμήν του Ivor Novello, του πιο επιτυχημένου και διακεκριμένου θεατρικού συνθέτη της Μεγάλης Βρετανίας εκείνη την εποχή και αντιπροσωπεύουν την κορυφή των μουσικών επιτευγμάτων και την αναγνώριση των ομότιμων στη μουσική βιομηχανία.

Η διοργάνωση εκπληρώνει έναν από τους βασικούς στόχους της BASCA: Να γιορτάζει την αριστεία και να προωθεί τη στιχουργία και τη σύνθεση.

Τα 63α Ivor Novello Awards διοργανώθηκαν έλαβαν χώρα την Πέμπτη 31 Μαΐου στο «Grosvenor House» του Λονδίνου.

Ο Ed Sheeran δεν κατάφερε να δώσει το «παρών» στην τελετή απονομής για να παραλάβει το βραβείο του, επειδή βρίσκεται στη Λατινική Αμερική για το αντίστοιχο σκέλος της παγκόσμιας περιοδείας του.

Είναι η τρίτη φορά που ο Βρετανός καλλιτέχνης βραβεύεται στα Ivor Novello Awards.

Το 2015, είχε ονομαστεί ξανά τραγουδοποιός της χρονιάς και το 2012, η φολκ μπαλάντα «The A Team» από τον παρθενικό δίσκο του «+» (Plus) είχε κερδίσει το βραβείο για το «Καλύτερο Τραγούδι Συνθετικά και Στιχουργικά».

 

Αφήστε το σχόλιό σας