Στην καριέρα του Ed Sheeran αφιερώνεται το ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Το προσωπικό πορτρέτο του Ed Sheeran δοσμένο μέσα από τον κινηματογραφικό φακό του ξαδέλφου του, Murray Cummings, το ντοκιμαντέρ «Songwriter», κάνει πρεμιέρα στις 23 Φεβρουαρίου στο πρόγραμμα Special Gala του 68ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Εκτός από τις συνεντεύξεις με τον καλλιτέχνη, την οικογένεια και τους φίλους του, το ντοκιμαντέρ δείχνει τη διαδικασία ηχογράφησης των μεγάλων επιτυχιών του τραγουδιστή στα θρυλικά «Abbey Road Studios» στο Λονδίνο και την επίσκεψή του στον πρώτο μουσικό μέντορά του, στο γυμνάσιο που φοιτούσε.

Ο Murray Cummings ξεκίνησε να γυρίζει βίντεο με τον τραγουδιστή το 2011, όταν ο 27χρονος σήμερα Βρετανός υπέγραψε συμβόλαιο για το άλμπουμ «Plus».

Ο ξάδελφός του τον συνόδευσε στην περιοδεία του στο Ηνωμένο Βασίλειο. Δύο χρόνια αργότερα, οι δύο τους αποφάσισαν να κάνουν ένα ντοκιμαντέρ και προέκυψε το «Songwriter». Καλύπτει την περίοδο από το 2015 όταν ο Ed Sheeran ξεκίνησε την περιοδεία για το «Multiply» έως την κυκλοφορία του δίσκου «Divide», πέρυσι.

Ο Murray Cummings επιχείρησε να αιχμαλωτίσει «τη σπίθα, την αρχική ιδέα» πίσω από τις επιτυχίες.

«Είναι η πλευρά της έμπνευσης και της δημιουργίας. Απλά ήθελα να δείξω έναν συνηθισμένο τύπο που είναι πραγματικά καλός στη δουλειά του και όχι έναν σούπερ σταρ, τον οποίο οι άνθρωποι βλέπουν και ουρλιάζουν. Είναι ο τύπος που βλέπω κάθε μέρα», ανέφερε ο Murray Cummings σύμφωνα με το «Variety», τονίζοντας ότι ήθελε να καταγράψει τις στιγμές που ο Ed Sheeran «είναι απλά ο εαυτός του».

Στο ντοκιμαντέρ εμφανίζονται οι συνεργάτες του καλλιτέχνη, τραγουδιστές και συνθέτες Amy Wadge, Johnny McDaid και Foy Vance και ο μουσικός παραγωγός Benny Blanco, ο φόβος του οποίου για τα αεροπλάνα οδήγησε τον ίδιο και τον Ed Sheeran να περάσουν τον Ατλαντικό με το υπερωκεάνιο «Queen Mary 2» το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Ed Sheeran έστησε ένα στούντιο ηχογράφησης στο πλοίο, επεισόδιο που καταγράφεται στην ταινία. «Υπήρξαν πολλά αστεία με τον Τιτανικό σε αυτό το ταξίδι», είπε ο Murray Cummings.

Για τον Ed Sheeran μιλούν στο ντοκιμαντέρ οι άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλύτερα. Στο φιλμ προβάλλονται τα διάφορα στάδια εξέλιξης του Βρετανού τραγουδιστή – τραγουδοποιού και ο σκηνοθέτης αξιοποιεί και τις δικές του μνήμες για να δημιουργήσει το πορτρέτο ενός ανθρώπου που έχει εμμονή με τη μουσική.

Ο επόμενος δίσκος του Ed Sheeran δε θα είναι pop

Ed Sheeran - Hit Channel

Αφήστε το σχόλιό σας