Το… μυστήριο γύρω από τη συμμετοχή ή μη της Ελλάδας στον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision ξεδιαλύθηκε.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, τα δημοσιεύματα ήθελαν τη χώρα να μη λαμβάνει μέρος στην ευρωπαϊκή μουσική διοργάνωση για το έτος 2015, λόγω της μη, έως εκείνης της στιγμής, ένταξης της ΝΕΡΙΤ ως πλήρες μέλος της EBU.

Με ανακοίνωσή του ο κρατικός φορέας ραδιοτηλεόρασης είχε επισημάνει ότι «Βάσει των κανονισμών της EBU, δεν είναι προς το παρόν δυνατή η εξέταση του αιτήματος της ΝΕΡΙΤ για συμμετοχή στον διαγωνισμό του 2015 {…}» και, επιπλέον, πως «Η ΝΕΡΙΤ έχει καταθέσει πρόταση για να ενταχθεί ως πλήρες μέλος της EBU, η οποία θα εξεταστεί τον Δεκέμβριο από τη Γενική Συνέλευση της Ένωσης. Η EBU προτίθεται να επανεξετάσει το αίτημα της ΝΕΡΙΤ για συμμετοχή στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision εφόσον εγκριθεί η ένταξή της ως πλήρους μέλους της Ένωσης από τη Γενική της Συνέλευση.»

Η πολυαναμενόμενη συνάντηση των αρμοδίων οργάνων της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης όπου θα κρίνονταν οι τύχες της ΝΕΡΙΤ διεξήχθη, με τη Γενική Συνέλευση να αποφασίζει ομόφωνα. Η απόφαση του συμβουλίου, φυσικά, θεωρούταν κρίσιμη και για μία σειρά σημαντικών τρίτων λόγων.

Με τους εκπροσώπους της δημόσιας τηλεόρασης της ΠΓΔΜ να απέχουν από τις εργασίες, η EBU δέχτηκε ομόφωνα την ΝΕΡΙΤ στους κόλπους της ως πλήρες μέλος. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα δώσει κανονικά το παρών στην 60η διοργάνωση του δημοφιλούς μουσικού θεσμού, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Μάιο του 2015 στη Βιέννη της Αυστρίας. Επίσης, με την εγχώρια δημόσια τηλεόραση να γίνεται ξανά πλήρες μέλος της EBU, μπαίνουν και πάλι βάσεις για νέες συνεργασίες και για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Η ανακοίνωση της ΝΕΡΙΤ σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις:

«Τη συμμετοχή της Ελλάδας στον 60ό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision ανακοίνωσε η EBU, αμέσως μετά την ομόφωνη αποδοχή της ΝΕΡΙΤ ως πλήρους μέλους.

.

Η ΝΕΡΙΤ αναλαμβάνει τη διεξαγωγή των απαραίτητων διαδικασιών για την ανάδειξη της ελληνικής συμμετοχής στον διαγωνισμό, ο οποίος θα διεξαχθεί στην Βιέννη στις 19, 21 (Α’ και Β’ Ημιτελικός, αντιστοίχως) και 23 Μαΐου 2015 (Τελικός).

.

Μετά και την ένταξη της ΝΕΡΙΤ στην EBU, ο αριθμός των συμμετεχουσών χωρών στη φετινή διοργάνωση ανέρχεται σε 39.»

 

Ποιος θα εκπροσωπήσει τα ελληνικά χρώματα;

Το ρευστό κλίμα που επικρατούσε γύρω από τη συμμετοχή της χώρας στην επερχόμενη Eurovision κράτησε πίσω και την καθιερωμένη… ονοματολογία, η οποία είχε ήδη ξεκινήσει αυτήν την περίοδο. Τα χρονικά περιθώρια για την ανάδειξη των καλλιτεχνών που θα μεταβούν στη Βιέννη στενεύουν, καθώς ο εκλεκτός θα πρέπει να έχει επιλεχθεί μέχρι τις αρχές του Μαρτίου.

Η «παρέλαση» ονομάτων μπορεί να ξεκινήσει επίσημα πλέον και αν, όσον αφορά τον λεγόμενο «Ελληνικό Τελικό» , δεν υπάρξουν διαφοροποιήσεις στη διαδικασία και στα εμπλεκόμενα μέρη, οι υποψήφιοι μπορούν πιθανώς να… προβλεφθούν.

Αφήστε το σχόλιό σας