Η εβραϊκή κοινότητα του Ντύσσεντολφ καλεί τον κόσμο να μποϊκοτάρει την συναυλία του θρύλου των Pink Floyd που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη τους, την ερχόμενη Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου

Αντιδράσεις προκάλεσε η συναυλία του The Wall σε Βρυξέλλες και Βερολίνο, όπου αρκετοί προσβλήθηκαν με την παρουσία του Αστεριού των Ισραηλιτών πάνω στο γουρούνι που πετάει πάνω από τα γήπεδα όπου διεξάγονται τα φαντασμαγορικά show του ιστορικού άλμπουμ. Μάλιστα, υψηλόβαθμοι των Εβραϊκών κοινοτήτων χαρακτηρίζουν τον Roger Waters ως δημόσιο εκφραστή μίσους κατά των Εβραίων και πως οι απόψεις του σχετικά με το Ισραήλ είναι στην πραγματικότητα χρωματισμένες από επιθετικότητα και επικίνδυνες.

Στο ίδιο μοτίβο κινούνται και οι δηλώσεις του μοντέλου Bar Refaeli, η οποία υποστηρίζει πως ο Waters αφαίρεσε την φωτογραφία της από ένα βίντεο που προβάλλεται στο show.

Εμείς προσωπικά, έχοντας δει αρκετές φορές την συναυλία του The Wall θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε αυτές τις αντιδράσεις ως υπερβολικές καθώς κατά τη διάρκεια της συναυλίας προβάλλονται πολλά σύμβολα, όπως σταυροί, ημισέληνοι κ.α. και σίγουρα ένα αντιπολεμικό έργο όπως αυτό δεν δύναται να κυρήσσει πολιτική μίσους προς κοινωνικές ομάδες. Προφανώς, σημαντικό ρόλο στις αντιδράσεις παίζει η υποστήριξη του καλλιτέχνη προς τον λαό της Παλαιστίνης.

Αφήστε το σχόλιό σας