Δύο ηλεκτρικές κιθάρες του Eddie Van Halen θα πωληθούν σε δημοπρασία

Φωτογραφία: Paul Natkin/WireImage

-

Στηρίξτε μας με ένα like

5,988ΥποστηρικτέςΚάντε Like
69ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
856ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,000ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Σε δημοπρασία δύο κιθάρες διακοσμημένες και συναρμολογημένες από τον ίδιο τον Eddie Van Halen.

Δύο από τις ηλεκτρικές κιθάρες του Eddie Van Halen θα πωληθούν για δημοπρασία, μετά τον πρόσφατο θάνατο του θρύλου της ροκ από καρκίνο.

Οι κιθάρες του εκλιπόντος καλλιτέχνη, κιθαρίστα, συνιδρυτή του ροκ συγκροτήματος «Van Halen», προσαρμοσμένες, διακοσμημένες και συναρμολογημένες από τον ίδιο, θα πωληθούν σε δημοπρασία του οίκου Julien’s Auctions με θέμα τη μουσική.

Η πρώτη κιθάρα είναι διακοσμημένη με κομψές μαύρες γραμμές και χειρόγραφη υπογραφή του Eddie Van Halen.

Πρόκειται για κιθάρα της σειράς EVH Charvel Art 2004. Εκτός από την υπογραφή του καλλιτέχνη, διακρίνονται τα αρχικά του «VH 04» και πιο δίπλα αναγράφεται «San Antonio Texas / 9-28-04», αναφορά σε συναυλία του καλλιτέχνη.

Αποτελώντας συνεργασία μεταξύ του Eddie Van Halen και του Matt Bruck, τεχνικό μουσικών οργάνων, η δεύτερη κιθάρα έχει λευκές και μαύρες ρίγες πάνω σε κόκκινη βάση και έχει δημιουργηθεί στα πρότυπα της «Frankenstrat».

Φέρει ειδικό σημείωμα από τον Van Halen προς τον στενό φίλο του, Brian Cash στον οποίο χάρισε την κιθάρα το 1991 αφού έπαιξε σε συναυλία στο Centenary Oyster House στο Σρίβπορτ στη Λουιζιάνα.

Τα δύο μουσικά όργανα αναμένεται, σύμφωνα με τους διοργανωτές, να πωληθούν μεταξύ 40.000 – 80.000 δολαρίων στη δημοπρασία «Julien’s Auctions’ Icons & Idols: Rock and Roll» που θα πραγματοποιηθεί στις 4 – 6 Δεκεμβρίου.

Γράψτε το σχόλιό σας