Η Dua Lipa θέλει να δει τις γυναίκες να σημειώνουν ακόμη πιο πολλά επιτεύγματα στη μουσική βιομηχανία.

Τη μεταβολή των αντιλήψεων για τις γυναίκες στην pop μουσική σχολίασε η Dua Lipa στο «Rolling Stone».

«Νιώθω ότι για τόσο πολύ καιρό υπάρχει πάντα αυτό το στίγμα για τις γυναίκες pop star. Γιατί όταν ένας άνδρας pop star εμφανίζεται στο προσκήνιο, ο κόσμος αμέσως πιστεύει ότι γράφουν τα δικά τους τραγούδια, ότι σκηνοθετούν τα δικά τους βίντεο, ό,τι τα κάνουν όλα αυτά», εξηγεί.

«Ενώ αν είσαι γυναίκα καλλιτέχνης και δεν είσαι καθισμένη δίπλα σε ένα πιάνο, μία κιθάρα ή δεν παίζεις ένα όργανο και παρουσιάζεις ένα τραγούδι, ο κόσμος σκέφτεται αμέσως ότι είσαι κατασκευασμένη και ότι δεν είστε πλέον τόσο αυθεντική στον εαυτό σου», υποστηρίζει.

Η Dua Lipa αισθάνεται ότι για πολύ καιρό οι γυναίκες έπρεπε να πολεμήσουν περισσότερο από τους άνδρες για να πάρουν την αναγνώριση που τους αξίζει, ώστε το κοινό να πιστέψει σε αυτό που πραγματικά είναι εκείνες.

«Και τώρα σκέφτομαι ότι έρχεται μία χρονική στιγμή όπου αισθανόμαστε πολύ, πολύ σίγουρες μέσα στο δέρμα μας και επιτρέπουμε στον εαυτό μας να είμαστε όποια θέλουμε να είμαστε, χωρίς το φόβο της σκέψης ότι οι άλλοι πρόκειται να το μειώσουν.»

Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί, η Dua Lipa πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλά ακόμη βήματα που πρέπει να γίνουν στο μέλλον.

Όπως δήλωσε, θέλει να δει πολύ περισσότερες γυναίκες καλλιτέχνες, αλλά και «πολύ περισσότερες βραβεύσεις, να παίρνουν (οι γυναίκες) υποψηφιότητες για πολλά περισσότερα βραβεία».

«Νιώθω ότι η ισότητα στη μουσική βιομηχανία είναι κάτι που χρειάζεται πολύ περισσότερο», κατέληξε.

 

Αφήστε το σχόλιό σας