Ο φεμινιστικός άξονας των τραγουδιών της Dua Lipa γίνεται συχνά αντικείμενο συζήτησης.

Η Dua Lipa αποκάλυψε ότι συχνά κατηγορείται ότι «μισεί» τους άνδρες, περιγράφοντας τους ισχυρισμούς ως «παρανόηση».

Η Βρετανίδα τραγουδίστρια μίλησε πρόσφατα στο «Teen Vogue» για την τεράστια επιτυχία που γνώρισε το 2017 το «New Rules», το οποίο περιγράφει ως τον ύμνο για την αδελφοσύνη των γυναικών.

«Ήθελα να είναι σχετικά με τους κανόνες που θα λέγατε στις φίλες σας», είπε η Dua Lipa για το τραγούδι. «Νομίζω ότι η αδελφοσύνη μεταξύ των γυναικών είναι πολύ σημαντική. Είναι πραγματικά σημαντικό να φροντίζεις τα κορίτσια γύρω σου και να κρατάς τους φίλους σου κοντά.»

Εξηγώντας το νόημα πίσω από το smash hit «New Rules», το viral μουσικό βίντεο του οποίου έχε προβληθεί πάνω από 1,1 δισεκατομμύρια φορές, η Dua Lipa πρόσθεσε:

«Μπορεί να είναι κάποιος που σε στεναχωρά, αν η κατάσταση είναι κάποιος που πραγματικά επηρεάζει τη διάθεσή σου ή σε κάνει να νιώθεις άσχημα… Πραγματικά εξαρτάται από το εάν αυτό το άτομο είναι πραγματικά τοξικό. Ένα πράγμα για το οποίο πραγματικά είσαι υπεύθυνη είναι η ενέργεια με την οποία περιβάλλεις τον εαυτό σου.»

«Πολλοί άνδρες έρχονται και μου λένε: “Μισείς πραγματικά τους άνδρες, έτσι δεν είναι;”», συνέχισε να αποκαλύπτει, λέγοντας: «Αυτό είναι ολοκληρωτική παρανόηση.»

Όπως εξήγησε, «ορισμένα από τα τραγούδια είναι αφιλτράριστα και δε διστάζω να μιλήσω», επισημαίνοντας ότι «τα στερεότυπα για τα φύλα είναι σίγουρα ένας τεράστιος κανόνας που πρέπει να σπάσει.»

Η Dua Lipa ανέφερε έναν επιπλέον κανόνα που θα μπορούσε να προστεθεί στους στίχους του «New Rules»: «Ειλικρινά, μπλοκάρετέ τους στα social media.»

 

Αφήστε το σχόλιό σας