Το «New Rules» της Dua Lipa έχει τρελάνει τα κοντέρ.

Η Dua Lipa δέχθηκε το καλύτερο δώρο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, καταγράφοντας ένα σημαντικό ορόσημο στη σταδιοδρομία της.

Το video clip για το «New Rules», την κομβική επιτυχία που εκτόξευσε στα ύψη την καριέρα της νεαρής τραγουδίστριας, έσπασε το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου προβολών στο YouTube και είναι η νεαρότερη ηλικιακά καλλιτέχνης που το επιτυγχάνει.

Το τραγούδι διένυσε οχτώ μη συνεχόμενες εβδομάδες στην κορυφή του βρετανικού chart, του «Mainstream Top 40» και των «Dance Club Songs»  του «Billboard», σκαρφάλωσε έως το Νο6 του «Billboard Hot 100» και απολαμβάνει μία θέση στα κορυφαία εννέα τραγούδια στο διεθνές Airplay Chart της Ελλάδας.

Το χαρακτηριστικό video clip που οπτικοποίησε το «New Rules», σε σκηνοθεσία του Henry Scholfield, έγινε γρήγορα viral στη σφαίρα του διαδικτύου. Τα «memes» που δημιουργήθηκαν απέδειξαν ότι τα μουσικά βίντεο παραμένουν σημαντικά στη σύνδεση ενός καλλιτέχνη με το κοινό, αλλά και ότι ένα εξαιρετικό βίντεο μπορεί ακόμα να αλλάξει τα πάντα.

Dua Lipa - New Rules (video clip) - Hit Channel

Σημείο αναφοράς ήταν μία φωτογραφία του μοντέλου Naomi Campbell από τη δεκαετία του 1980.

«Μου άρεσε η ιδέα των κοριτσιών που προσέχουν έτσι η μία την άλλη, εκείνη η αίσθηση ταπεινότητας, εκείνη η αίσθηση δύναμης», είχε σχολιάσει η Dua Lipa, η οποία είχε την ιδέα να συμπεριλάβει μερικά φλαμίνγκο στο βίντεο, καθώς τα θεώρησε ως μία πολύ καλή αντιπροσώπευση της γυναικείας φιλίας.

Περισσότερες από διακόσιες γυναίκες πέρασαν από δοκιμαστικό για το video clip, ενώ επιλέχθηκαν μόνο οχτώ. Τα γυρίσματα έλαβαν χώρα στο ξενοδοχείο «The Confidante» στην παραλία του Μαϊάμι και το τελικό αποτέλεσμα δημοσιεύθηκε στις 7 Ιουλίου 2017.

Τα σχόλια που ακολούθησαν ήταν αποθεωτικά, με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και πολλούς άλλους καλλιτέχνες να πλέκουν το εγκώμιο της Dua Lipa και του ηχηρού μηνύματος που πέρασε διά της οθόνης.

«Οι γυναίκες που στέκονται μαζί, καθρεφτίζουν μία τρέχουσα τάση στην pop κουλτούρα και στη διασκέδαση, που δείχνει ότι οι γυναίκες υποστηρίζουν η μία την άλλη», έγραψε το «Adweek».

«Η κυκλοφορία του “New Rules” έδωσε στη Lipa κάτι άλλο που μέχρι τότε της είχε διαφύγει: Αξιοπιστία», τόνισε το «The Fader» και εξήγησε ότι «μιλούσε συχνά στις συνεντεύξεις για τις φεμινιστικές πεποιθήσεις της και ήταν υπερήφανη για τη συμμετοχή τους σε κάθε πτυχή της μουσικής της».

Η Dua Lipa αναμετριέται
με τον εαυτό της στο video clip του «IDGAF»

Dua Lipa - IDGAF (video clip) - Hit Channel

Αφήστε το σχόλιό σας