Ο σεξισμός είναι υπαρκτός στη μουσική βιομηχανία και η Dua Lipa εξηγεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες.

Η Dua Lipa μιλά για το σεξισμό στη μουσική βιομηχανία, για το κίνημα #MeToo και ανοίγεται για τη δυσκολία να την πάρουν σοβαρά υπόψη ως γυναίκα καλλιτέχνης.

Η νεαρή τραγουδίστρια φιλοξενείται στο εξώφυλλο του νέου τεύχους για την βρετανική έκδοση του περιοδικού «GQ» και συζητά για την γρήγορη άνοδο της καριέρας της, το μέλλον και τη μεταβολή των στάσεων απέναντι στο μισογυνισμό.

«Για μία γυναίκα καλλιτέχνη, χρειάζονται πολλά περισσότερα για να σε πάρουν σοβαρά υπόψη, αν δεν καθίσεις σε ένα πιάνο ή με μια κιθάρα», λέει. «Για έναν άνδρα καλλιτέχνη, ο κόσμος αμέσως υποθέτει ότι γράφει τη δική του μουσική, αλλά για τις γυναίκες, υποθέτουν ότι όλα είναι κατασκευασμένα», συμπληρώνει.

Η Dua Lipa, λέγοντας ότι δεν είχε βιώσει σεξουαλική παρενόχληση στη μουσική βιομηχανία, τόνισε πόσο σημαντικό ήταν το κίνημα #MeToo όσον αφορά την προώθηση της ελευθερίας των γυναικών στη βιομηχανία του θεάματος.

«Ακόμα και από το σχολείο, μεγαλώνοντας με το να κυνηγάς τα αγόρια να τα φιλήσεις ή οτιδήποτε άλλο, έχει βυθιστεί στο μυαλό μας ότι τα αγόρια θα είναι αγόρια, αβλαβής διασκέδαση και ότι δεν είναι μεγάλη υπόθεση να αγνοείς τα πράγματα», συνέχισε η Βρετανίδα τραγουδίστρια.

«Όπως όταν οι άνδρες σχολιάζουν μία γυναίκα όταν περνά στο δρόμο. Για ορισμένους ίσως να μη φαίνεται σημαντικό, αλλά επηρεάζει τη διάθεσή σου, ο κόσμος νιώθει ντροπή για τον τρόπο που ντύνεται.»

«Για πολλά θηλυκά, ας είναι ηθοποιοί, τραγουδίστριες, μοντέλα, δεν έχει σημασία τι είναι, δεν είναι σε θέση να έχουν το δικαίωμα να ντυθούν και να φορέσουν αυτό που θέλουν και να τις πάρουν σοβαρά υπόψη.»

Αυτή την εβδομάδα, η Dua Lipa σχολίασε επίσης πόσο «επικίνδυνα» ήταν και πόσο την «αναστάτωσαν» τα σχόλια που την κατηγορούσαν ότι είπε ψέματα πως έπρεπε να υποβληθεί σε μία επείγουσα οδοντική επέμβαση, με αποτέλεσμα να ακυρώσει μια σειρά από τις εμφανίσεις της στην περιοδεία του Bruno Mars.

«Δεν μπορούσα να τραγουδήσω, δεν μπορούσα να ανοίξω το στόμα μου. Με το ζόρι έτρωγα», εξομολογήθηκε.

«Και ήμουν πραγματικά αναστατωμένη γιατί οι οπαδοί μου ήταν και εκείνοι αναστατωμένοι. Αυτό είναι κάτι που νομίζω ότι είναι τόσο επικίνδυνο, να το πω έτσι. Δε θέλω ποτέ να εγκαταλείψω τους ανθρώπους, εκτός αν πραγματικά, πραγματικά πρέπει. Ήταν ένα πράγμα για την υγεία μου που έπρεπε να φροντίσω και ήρθε στη χειρότερη δυνατή στιγμή.»

 

Αφήστε το σχόλιό σας