keira1Ας κάνουμε ένα διάλειμμα από τις τρομερές συνεντεύξεις που άφησαν πίσω τους συντρίμμια και φθόνο. Ας μιλήσουμε λίγο για γυναίκες. Με ρωτάνε φίλοι, φίλες, γνωστοί και γνωστές, το στυλ των γυναικών που μ’αρέσουν. Απαντώ πάντα λέγοντας «Δροσιά το καλοκαίρι, ζέστη το χειμώνα». Τις περισσότερες φορές δεν καταλαβαίνουν τι εννοώ και ζητάνε παραπάνω εξηγήσεις , ή αναφέρουν ένα όνομα μιας διάσημης μπας και βγάλουν άκρη με το τι συμβαίνει στο μυαλό μου. Για να μ’αρέσει κάποια πρέπει να έχει κάτι το ατμοσφαιρικό, το γήινο, το undercover. Να είναι κάτι εξαιρετικό αλλά να περνά απαρατήρητη. Να μην μπορούν οι περισσότεροι να την «εντοπίσουν». Υπάρχουν κάποιες που έχουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά και στην κανονική ζωή, αλλά είναι σπάνια είδη. Για να συνεννοηθούμε θα μιλήσω για διάσημες, γιατί τις άγνωστες, δεν θα τις ξέρετε.

Πεθαίνω-λιώνω-χάνομαι-κόβω φλέβες για την Keira Knightley («Η Εξιλέωση»), την Hilary Swank (“Million Dollar Baby”), την Naomi Watts («21 Γραμμάρια» με απόλυτο highlight το φανταστικό, ατμοσφαιρικό κόκκινο βρακί, «Οδός Μαλχόλαντ»), την Kate Mara (η κόρη του Heath Ledger στο “Brokeback Mountain”) στις συγκεκριμένες ταινίες ειδικότερα. Να σημειώσουμε ότι την Naomi Watts την αγαπάμε και για άλλους λόγους: ο πατέρας της ήταν ο Peter Watts, road manager και ηχολήπτης των Pink Floyd, ο άνθρωπος που του χρωστάμε το κλασσικό συνεχόμενο γέλιο στην αρχή του “Dark Side Of The Moon” και στην μάνα της Naomi, Puddie, την φράση «I never said I was frightened of dying» στο “The Great Gig In The Sky”.

Από Ελληνίδες, η Κατερίνα Τσάβαλου και η Πέγκυ Τρικαλιώτη στα νιάτα της. Γενικά δεν μ’αρέσουν οι γυναίκες με βαμμένο μαλλί και με make-up. Με βαμμένα μαλλιά και με make-up μου φαίνονται πάντα χειρότερες απ’ ότι στην πραγματικότητα. Επίσης δεν μ’αρέσουν οι πολύ ψηλές. Προτιμώ κάτι φυσικό. Το κορίτσι της διπλανής πόρτας βασικά, που δεν είναι όμως σκυλού ή τρεντογκόμενα. Αυτό είναι το δύσκολο. Μου λένε «Τι περιμένεις, να ακούει η άλλη Scott Walker;». Ας ακούει Radiohead, μην ακούει Κιάμο. Γενικά, ανεξαρτήτως φύλου τα μουσικά γούστα επηρεάζουν και το χαρακτήρα, το μυαλό και αρκετές φορές και το ντύσιμο ενός ατόμου.

Ποια είναι όμως «δροσιά το καλοκαίρι, ζέστη το χειμώνα»; Η Kylie Minogue είναι. Η Pamela Anderson και η Monica Bellucci εννοείται ότι δεν είναι. Η Kylie είναι πολύ ατμοσφαιρική.Το ότι είναι κοντή, γιατί να είναι κακό; Ας πάψουν πια όλοι να αποδέχονται το πρότυπο γυναίκας που πλασάρουν οι πολυεθνικές και το marketing. Αυτό το «1.85, 55 κιλά» δεν υπάρχει στην κανονική ζωή, ούτε και είναι φυσιολογικό. Από πού και ως πού οι ψηλές είναι καλύτερες (σε τι άραγε;) από τις κοντές; Τι κοινωνικός ρατσισμός είναι αυτός; Ντάξει, οι χοντρές προσωπικά δεν μ’αρέσουν, από αισθητικής άποψης, αλλά το ύψος τι σχέση έχει την ομορφιά. Δεν μπορεί μια συνηθισμένου ύψους ή 2-3 πόντους κάτω από τον μέσο όρο να έχει τρομερό στυλ. Στυλ δεν εννοώ να είναι καλοντυμένη κτλ. Εννοώ αυτό που είναι, αυτό να δείχνει και προς τα έξω.

Αφήστε το σχόλιό σας