Αρχική Μουσικά Νέα Hip Hop music Ο Drake είναι υπεύθυνος για το 5% του τουριστικού εισοδήματος του Τορόντο

Ο Drake είναι υπεύθυνος για το 5% του τουριστικού εισοδήματος του Τορόντο

-

Δες και αυτά

Η αγάπη του Drake για το Τορόντο του Καναδά είναι μεγάλη και φροντίζει να στηρίζει διαρκώς την πόλη του.

Η επιρροή του Drake στη μουσική βιομηχανία είναι τεράστια και συνεχώς καταρρίπτει καινούρια ρεκόρ, όπως έκανε πρόσφατα με το νέο άλμπουμ «Scorpion» στο Spotify και στις υπόλοιπες ψηφιακές πλατφόρμες.

Η επίδραση του ράπερ από το Τορόντο δεν περιορίζεται εκεί, αλλά εξαπλώνεται πέρα από το συνήθη χώρο δράσης του, τη μουσική.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο μάρκετινγκ και branding Gordon Hendren σε πρόσφατο ρεπορτάζ που έγινε από το «Vice News», η επιρροή του Drake είναι υπεύθυνη για το 5% του ετήσιου τουριστικού εισοδήματος του Τορόντο, το οποίο ανέρχεται στο συνολικό ύψος των 8,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το ποσοστό αντιστοιχεί σε περίπου 440 εκατομμύρια δολάρια που καταλήγουν στα ταμεία της πόλης, επειδή ο “6 God” εκπροσωπεί συνεχώς τη γενέτειρά του, την μπασκετική ομάδα των Toronto Raptors και διάφορα εστιατόρια και club της πόλης.

«Έχει βοηθήσει να επαναπροσδιοριστεί η εμπορική ταυτότητα της πόλης», δήλωσε ο Hendren. «Έχει γίνει ένα με το Τορόντο.»

Η νέα δισκογραφική δουλειά «Scorpion» του Drake είναι το πρώτο άλμπουμ που ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο streams μέσα σε μία εβδομάδα.

Ο 31 ετών ράπερ «διαφημίζει» τις τοποθεσίες της πόλης του στα video clip που γυρίζει αλλά και στα εξώφυλλα των άλμπουμ του.

Ο Michael Thompson, μέλος του δημοτικού συμβουλίου στο Scarborough του Τορόντο, ανέφερε ότι ο Drake θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα προκειμένου να αποφέρει 147 εκατομμύρια δολάρια στο Τορόντο για τα επόμενα τρία χρόνια μέσω συνεδρίων τεχνολογίας.

«Όταν ανέφερα ότι αυτό ήταν το σπίτι του Drake, ο κόσμος τρελάθηκε, μόνο με την απλή αναφορά του ονόματός του», είπε.

 

Αφήστε το σχόλιό σας