Ο Drake είναι συνηθισμένος σε νούμερα που προκαλούν ζάλη.

Μετά από οχτώ χρόνια, από το ντεμπούτο του το 2008, αυτή είναι η πρώτη φορά όπου ο Drake δε βρίσκεται εντός του «Billboard Hot 100».

Τα charts δείχνουν μία ενδιαφέρουσα γοητεία για τους λάτρεις της μουσικής ιστορίας και ειδικά εκείνα του «Billboard». Το «Dark Side Of The Moon» των Pink Floyd παρέμεινε στην κατάταξη των άλμπουμ για 15 συνεχόμενα χρόνια ή αλλιώς επί 741 εβδομάδες. Το «Thriller» του Michael Jackson διατήρησε 37 εβδομάδες το Νο1 και πρόσφατα γιόρτασε το κατόρθωμα να γίνει το 16ο άλμπουμ στην ιστορία που έχει περάσει 300 εβδομάδες στο chart.

Όταν βέβαια μιλάμε για καλλιτέχνες της rap, λίγοι μπορούν να αγνοήσουν την επιτυχία του Drake. Ο Καναδός ράπερ διέθετε τουλάχιστον ένα τραγούδι του στη λίστα του «Billboard Hot 100» για οχτώ συνεχή χρόνια.

Έπειτα από οχτώ ολόκληρα χρόνια, την εβδομάδα της 26ης Αυγούστου 2017, το όνομα του Drake δεν ήταν δυνατό να βρεθεί πουθενά μέσα στην κατάταξη. Ούτε ως σόλο καλλιτέχνης ούτε ως συμμετοχή, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά ύστερα από 430 εβδομάδες που δεν είναι μέρος του «Billboard Hot 100». Πρόκειται αναμφίβολα για ένα εκπληκτικό επίτευγμα, αφού οι μοναδικοί καλλιτέχνες στον τομέα της hip-hop και R&B που έχουν φτάσει οπουδήποτε κοντά στο επίπεδο αυτό είναι ο Lil Wayne, η Rihanna και η Nicki Minaj.

Πριν από 430 εβδομάδες, ο Drake αντίκριζε για πρώτη φορά  μία θέση στο «Billboard Hot 100» με το «Best I Ever Had», το πρώτο του single. Ήταν 23 Μαΐου 2009.

Επί οχτώ συναπτά έτη, ο Drake διάθετε τουλάχιστον ένα τραγούδι στην κατάταξη όπου είτε ήταν δικό του είτε ήταν φιλοξενούμενος άλλου καλλιτέχνη. Αποκορύφωμα ήταν πέρυσι το «One Dance», το πρώτο του single που έφτασε στην κορυφή και διένυσε εκεί δέκα μη-συνεχόμενες εβδομάδες.

Δείτε επίσης:
Ο Drake αναγγέλλει κοινό άλμπουμ με τον The Weeknd

Drake - The Weeknd - Hit Channel

 

Αφήστε το σχόλιό σας