Ο Drake ανακηρύχθηκε από την IFPI ως ο κορυφαίος καλλιτέχνης για το 2016, αφήνοντας πίσω τους David Bowie, Adele, Beyoncé, Rihanna και όχι μόνο.

Η IFPI, η Διεθνής Ομοσπονδία της Φωνογραφικής Βιομηχανίας, κατονόμασε τον Drake ως τον εμπορικότερο καλλιτέχνη του 2016, υπογραμμίζοντας την τεράστια επιτυχία του νέου άλμπουμ του με τίτλο «Views» που κυκλοφόρησε την περυσινή χρονιά.

Ο Drake είναι ο τέταρτος παραλήπτης του βραβείου «IFPI Global Recording Artist of The Year» (σ.σ. εν ολίγοις «Παγκόσμιος Καλλιτέχνης της Χρονιάς»), μίας μοναδικής και έγκυρης διάκρισης που αντανακλά την παγκόσμια επιτυχία ενός καλλιτέχνη σε φυσική και ψηφιακή μορφή, συμπεριλαμβανομένου των downloads και των streams αναπαραγωγών.

Ο Drake «χτυπά» με τρία καινούρια τραγούδια

Το «Views» ήταν το πρώτο άλμπουμ που κατέγραψε ένα δισεκατομμύριο αναπαραγωγές στην πλατφόρμα του Apple Music, ενώ το «One Dance» ήταν το πρώτο τραγούδι που αναπαράχθηκε πάνω από ένα δισεκατομμύριο φορές στο Spotify.

Το επόμενα singles του Drake, όπως το «Pop Style», το «Controlla» και το «Too Good», σημείωσαν επίσης μεγάλη επιτυχία ανά την υφήλιο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της IFPI, Frances Moore, δήλωσε:

«Χαίρομαι που βρίσκομαι στη θέση να τιμήσω τον Drake ως τον Παγκόσμιο Καλλιτέχνη της IFPI για το 2016. Η επιτυχία – φαινόμενο του Drake αντικατοπτρίζει πόσο βαθιά ελκύει ο μοναδικός ήχος του ένα τεράστιο διεθνές ακροατήριο.

Η λίστα του παγκοσμίου Top 10 περιλαμβάνει έναν αριθμό καταπληκτικών καλλιτεχνών, όπου η ποικιλία και η ζωηρότητα της καλλιτεχνικής τους έκφρασης λέει πολλά για την συναρπαστική κατάσταση της μουσικής σήμερα.»

Σε συνδυασμό με το βραβείου του «Παγκόσμιου Καλλιτέχνη», η IFPI εξέδωσε ολόκληρη την κατάταξη με τα δέκα κορυφαία ονόματα.

Ο David Bowie καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, έχοντας κυκλοφορήσει την τελευταία δισκογραφική δουλειά του με τίτλο «Blackstar» μόλις δύο ημέρες πριν το θάνατό του, τον περυσινό Ιανουάριο.

Τα εμβληματικά alter ego του David Bowie,
του «ανθρώπου που έπεσε στη Γη»

Στην τρίτη και την τέταρτη θέση της λίστας συναντώνται αντίστοιχα οι Coldplay και η Adele, με τα άλμπουμ τους «A Head Full of Dreams» και «25» που κυκλοφόρησαν εντός του 2016 να παραμένουν εξαιρετικά δημοφιλή και κατά μήκος του 2016.

Η Adele θα τραγουδήσει ζωντανά
στα εφετινά Βραβεία Grammy

Το βραβείο του «IFPI Global Recording Artist» και το Top 10 είναι η μία και μοναδική κατάταξη που παρακολουθεί με ακρίβεια τις παγκόσμιες πωλήσεις μουσικής που πραγματοποιούν οι καλλιτέχνες, είτε αφορά φυσικά και ψηφιακά άλμπουμ ή singles είτε αφορά τα streaming δίκτυα.

Το εξέχον βραβείο απονεμήθηκε τις προηγούμενες χρονιές στην Adele (2015), την Taylor Swift (2014) και τους One Direction (2013).

Οι 10 κορυφαίοι καλλιτέχνες του 2016, σύμφωνα με την IFPI:

  1. Drake
  2. David Bowie
  3. Coldplay
  4. Adele
  5. Justin Bieber
  6. twenty one pilots
  7. Beyoncé
  8. Rihanna
  9. Prince
  10. The Weeknd

Διαβάστε ακόμα:
Τα 10 κορυφαία τραγούδια του Spotify για το 2016

Top 10 Spotify songs of 2016 (Drake - Rihanna - Justin Bieber) - Hit Channel

Αφήστε το σχόλιό σας