Ο Drake φέρεται να αποστασιοποιείται από τον Michael Jackson.

Ο Drake αφαίρεσε από τη πρόγραμμα της υπό εξέλιξη περιοδείας του ένα τραγούδι που περιέχει φωνητικά του εκλιπόντος Michael Jackson.

Ραδιοφωνικοί σταθμοί από τον Καναδά έως τη Νέα Ζηλανδία μποϊκοτάρουν τη μουσική του Michael Jackson και τώρα τα φωνητικά του εκλιπόντος τραγουδιστή φαίνεται απίθανο να ακουστούν στην περιοδεία «Assassination Vacation Tour» του Drake, ο οποίος αυτό το διάστημα εμφανίζεται σε ευρωπαϊκές πόλεις.

Ο ράπερ και τραγουδιστής φέρεται να έχει αφαιρέσει το τραγούδι «Don’t Matter To Me» που κυκλοφόρησε μετά τον θάνατο του Michael Jackson.

Το «Don’t Matter To Me», που περιέχει samples ακυκλοφόρητου τραγουδιού του Michael Jackson του 1983, δεν υπήρχε στο πρόγραμμα της συναυλίας του Drake στο «Manchester Arena» την περασμένη Κυριακή, σύμφωνα με το «Variety».

Στις συναυλίες του στο πλαίσιο της περιοδείας στις ΗΠΑ το 2018, ο 32χρονος Καναδός ράπερ είχε συμπεριλάβει το κομμάτι με τα φωνητικά του Michael Jackson στο άλμπουμ του «Scorpion».

Ο Drake, ο οποίος δεν έχει ακόμη σχολιάσει τις αναφορές, συνεχίζει την περιοδεία του με σταθμούς στο Παρίσι, την Αμβέρσα, το Άμστερνταμ, το Δουβλίνο και το Λονδίνο.

Η αποστασιοποίηση του Drake από τον εκλιπόντα «βασιλιά της pop» έρχεται μετά την προβολή του «Leaving Neverland» ντοκιμαντέρ που επανεξετάζει τους ισχυρισμούς εναντίον του Τζάκσον για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

Η ταινία διάρκειας τεσσάρων ωρών, η οποία προβλήθηκε σε δύο μέρη, περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τους Wade Robson και James Safrchuck, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον τραγουδιστή του «Thriller» όταν ήταν παιδιά.

H εταιρεία Cogeco στον Καναδά, η οποία διαχειρίζεται 22 ραδιοφωνικούς σταθμούς στο Κεμπέκ και έναν στο Οντάριο, έχει σταματήσει να παίζει μουσική του τραγουδιστή από τότε που προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ, όπως και η MediaWorks στη Νέα Ζηλανδία.

Οι Los Angeles Lakers έχουν επίσης αντικαταστήσει το τραγούδι του «Beat It» που ακουγόταν στα διαλείμματα των αγώνων, ενώ οι παραγωγοί της σειράς «The Simpsons» απέσυραν επεισόδιο του 1991 με τον Michael Jackson.

Το ίδρυμα που διαχειρίζεται την περιουσία του Jackson κατέβαλε προσπάθειες για να ακυρώσει και να δυσφημίσει το «Leaving Neverland» καταθέτοντας αγωγή ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον του HBO δύο εβδομάδες πριν από την προβολή της ταινίας.

Ο Michael Jackson, ο οποίος πέθανε στις 25 Ιουνίου 2009 από υπερβολική δόση του αναισθητικού προποφόλη, βρέθηκε πολλές φορές αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Εκτός από την αθώωση το 2005, ο τραγουδιστής πλήρωσε 15 εκατομμύρια δολάρια σε δικαστικό διακανονισμό το 1994 για υπόθεση καταγγελιών ενός άλλου παιδιού.

 

Αφήστε το σχόλιό σας