Ο δολοφόνος του John Lennon είχε αποκαλύψει στη σύζυγό του τις αιματηρές προθέσεις του.

Η Gloria Hiroko Chapman, η σύζυγος του δολοφόνου του John Lennon, αποκάλυψε ότι ο σύζυγός της, Mark Chapman, της είχε πει ότι επρόκειτο να δολοφονήσει το μέλος των θρυλικών Beatles, δύο μήνες πριν τελέσει το έγκλημα στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τη βρετανική «The Mirror», η Gloria Hiroko Chapman ισχυρίζεται ότι δεν μετέφερε στις αρμόδιες αρχές τις απειλές του συζύγου της, εξαιτίας της αγάπης που είχε για εκείνον. Επίσης επιμένει ότι ο Chapman είχε πετάξει το όπλο που σκόπευε να χρησιμοποιήσει για τη δολοφονική επίθεση.

Οι πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα με αφορμή τη νέα αίτηση αποφυλάκισης του Mark Chapman. Αυτή είναι η δέκατη φορά που καταθέτει το αίτημα. «Δεν έχει σημασία πόσο καιρό ήταν ο Mark στη φυλακή. Θα τον περίμενα», λέει η Gloria.

Ο John Lennon ήταν 40 ετών όταν πυροβολήθηκε θανάσιμα από τον Mark Champan, στις 8 Δεκεμβρίου 1980, έξω από το σπίτι στο οποίο διέμενε στη Νέα Υόρκη μαζί με τη σύζυγό του, Yoko Ono.

Ο Chapman καταδικάστηκε με ισόβια ποινή κάθειρξης, τουλάχιστον είκοσι ετών. Σήμερα κρατείται σε σωφρονιστικό κατάστημα στην πόλη Άλντεν της Νέας Υόρκης.

Όταν διαδόθηκε η είδηση για τη δολοφονία του Lennon, η Gloria Hiroko Chapman λέει πως ήξερε ότι υπεύθυνος για την πράξη ήταν ο σύζυγός της.

«Το ήξερα ότι ήταν ο Mark. Πώς το ήξερα; Δύο μήνες νωρίτερα, ο Mark είχε ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη. Όταν γύρισε στο σπίτι τρομαγμένος, μου είπε ότι θα γινόταν διάσημος καθώς είχε σχεδιάσει να σκοτώσει τον Lennon. Αλλά είπε ότι αγάπη μου τον είχε σώσει», ανέφερε.

Ο Αμερικανός, ηλικίας 63 ετών σήμερα, είχε ενημερώσει τη σύζυγό του ότι θα ταξίδευε ξανά στη Νέα Υόρκη, όμως εκείνη δεν πίστεψε ότι ο Champan θα διέπραττε το έγκλημα.

«Ο μόνος λόγος που ήμουν εντάξει με τον Mark να κάνει άλλο ένα ταξίδι (στη Νέα Υόρκη) ήταν επειδή τον είχα πιστέψει όταν είπε ότι χρειαζόταν να μεγαλώσει ως ενήλικας και ως σύζυγος και χρειαζόταν χρόνο να σκεφτεί για τη ζωή του», αποκάλυψε η Gloria.

«Ήθελε να θυσιαστώ και να μείνω μόνη για λίγο καιρό έτσι ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε μαζί ένα μεγάλο και ευτυχισμένο γάμο». Ο Mark Chapman είχε υποστηρίξει ότι είχε πετάξει το όπλο στον ωκεανό και η σύζυγός του τον πίστεψε. «Μου είχε πει ψέματα», αναγνωρίζει σήμερα.

Η Gloria περιγράφει ότι το βράδυ που δολοφονήθηκε ο John Lennon ήταν «μία από τις πιο σκοτεινές νύχτες» της ζωής της.

Γύρισε από τη δουλειά, έφτιαξε δείπνο και παρακολουθούσε τηλεόραση, ώσπου εμφανίστηκε στο κάτω μέρος της οθόνης η έκτακτη είδηση: «Ο John Lennon πυροβολήθηκε στην πόλη της Νέας Υόρκης από ένα λευκό άνδρα.»

«Η ζωή μου άλλαξε δραματικά εκείνο το βράδυ», ομολογεί.

«Ήμουν πλέον η κυρία Mark David Chapman, η σύζυγος ενός δολοφόνου και όχι οποιουδήποτε, αλλά ενός δολοφόνου του οποίου το θύμα ήταν γνωστό και είχε αγαπηθεί από εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο.»

Η Yoko Ono δηλώνει ότι ο Mark Chapman δεν πρέπει να απελευθερωθεί ποτέ και εκμυστηρεύεται ότι τον φοβάται ακόμα. Η ακρόαση για την αίτηση αποφυλάκισης του Chapman είναι προγραμματισμένη για τις 20 Αυγούστου.

 

Αφήστε το σχόλιό σας