Αποκαλύψεις για το θάνατο του James Brown.

Μια νέα έρευνα του CNN επιχειρεί να διακριβώσει αν ο θρύλος της funk, R&B και soul μουσικής James Brown δολοφονήθηκε.

Ο James Brown πέθανε τις πρώτες πρωινές ώρες την ημέρα των Χριστουγέννων το 2006, αφού εισήχθη στο νοσοκομείο Emory Crawford Long της Ατλάντα λόγω πνευμονίας.

Ωστόσο, η νέα έρευνα υποδηλώνει ότι ο τραγουδιστής μπορεί να μην έχει πεθάνει από φυσικά αίτια.

Στο πλαίσιο της έρευνας έχουν δώσει συνεντεύξεις περίπου 140 άτομα και εξετάζονται δεκάδες χιλιάδες σελίδες αστυνομικών και δικαστικών αρχείων. Οι αναλύσεις ιατροδικαστών και 1.300 σελίδων γραπτών μηνυμάτων αποτελούν επίσης μέρος της έρευνας.

Συγκεκριμένα, η έρευνα ξεκίνησε το 2017 όταν ένας δημοσιογράφος του CNN ήρθε σε επαφή με μία τραγουδίστρια σε τσίρκο, η οποία δήλωσε στον τηλεοπτικό δίκτυο ότι είχε πληροφορίες γύρω από το θάνατο του James Brown.

Η Jacque Hollander αποκάλυψε αργότερα ότι η ίδια και ο Brown είχαν συνεργαστεί τη δεκαετία του ‘80, ενώ επίσης ισχυρίστηκε ότι την βίασε το 1988.

Ο James Brown δε διώχθηκε ποτέ για τη συγκεκριμένη κατηγορία, αλλά η Hollander αποκάλυψε ότι φύλαξε έγγραφα, κασέτες και περισσότερες υποτιθέμενες αποδείξεις για τον τραγουδιστή και τους συνεργάτες του.

Η Hollander υποβλήθηκε επίσης σε τεστ «πολυγράφου» (ανιχνευτή ψεύδους) από έναν πρώην πράκτορα του FBI το 1995 σχετικά με τις κατηγορίες.

Ένα βασικό θέμα στην έρευνα είναι ο δρ. Marvin Crawford, ο οποίος υπέγραψε το πιστοποιητικό θανάτου του James Brown στο νοσοκομείο της Ατλάντα όπου πέθανε.

Ο γιατρός λέει στην έρευνα ότι «είχε πάντα υποψίες για δολοφονία».

Σε συνέντευξή του στο CNN, ο δρ. Crawford δήλωσε: «Άλλαξε πολύ γρήγορα. Ήταν ένας ασθενής που ποτέ δε θα πρόβλεπα ότι θα εξέπνεε… Αλλά πέθανε εκείνο το βράδυ και έθεσε το ερώτημα: “Τι πήγε στραβά σε εκείνο το δωμάτιο;”»

 

Αφήστε το σχόλιό σας