Ένα τραγικό συμβάν αμαύρωσε το φεστιβάλ dance μουσικής «Atmosphere».

Ένας DJ σκοτώθηκε μετά την κατάρρευση της σκηνής κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ dance μουσικής «Atmosphere» στο Esteio της Βραζιλίας, λόγω θυελλωδών ανέμων που έπληξαν την περιοχή.

Σε ανακοίνωση που δημοσίευσαν οι διοργανωτές του φεστιβάλ αναφέρουν: «Πάντα φροντίζουμε την ασφάλεια των παρευρισκόμενων, ακολουθώντας όλες τις διαδικασίες, τις εκθέσεις και τις εξουσιοδοτήσεις που ζητούν οι τοπικές αρχές» και στη συνέχεια τονίζει ότι «χάσαμε έναν φίλο, έναν καλλιτέχνη. Προτεραιότητά μας είναι να βοηθήσουμε τους τραυματίες και τις οικογένειές τους.»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Gauchazh» του Πόρτο Αλέγκρε, ο 30χρονος DJ Kaleb Freitas έπαιζε μουσική όταν η σκηνή κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί από τα συντρίμμια. Στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Όπως αναφέρεται, υπάρχουν τραυματίες που χρειάστηκε να νοσηλευθούν, αν και δεν είναι σαφής ο ακριβής αριθμός τους.

«Μια όμορφη μέρα, όλοι είναι ευτυχισμένοι… και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα όλα αλλάζουν, μόνο όσοι ήταν εκεί γνωρίζουν πόσο φρικτό ήταν», έγραψε ένας θεατής του φεστιβάλ. Η σελίδα DJ Kaleb Freitas στο Facebook έχει πλημμυρίσει με μηνύματα λύπης.

Το αίτημα για περαιτέρω πληροφορίες από τα μέσα ενημέρωσης στους διευθυντές του «Parque de Exposições Assis Brasil», όπου λάμβανε χώρα το φεστιβάλ, δεν απαντήθηκε αμέσως. Ούτε από τους διοργανωτές της εκδήλωσης. Η εταιρεία που εμφανίζεται ως διοργανωτής στη σελίδα του φεστιβάλ, δε φαίνεται να διαθέτει δική της ιστοσελίδα.

Μία παρόμοια κατάρρευση σκηνής στον Καναδά το 2012 είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του τεχνικού των Radiohead, Scott Johnson. Τον περασμένο μήνα, ο ανακριτής του Οντάριο ξεκίνησε έρευνα σχετικά με το θάνατο του Johnson, μετά τις κατηγορίες εναντίον των διοργανωτών της συναυλίας.

Αφήστε το σχόλιό σας