Η Αρετή Κοσμίδου κυκλοφόρησε την πρώτη δισκογραφική δουλειά της!

Η Αρετή Κοσμίδου, η νεαρή τραγουδίστρια που κέρδισε κοινό και κριτές με τη συμμετοχή της στο «The Voice 1» φτάνοντας έως τον τελικό του show, ετοιμάζεται για την κυκλοφορία της πρώτης προσωπικής δισκογραφικής δουλειάς της.

Ήδη έχουμε πάρει μία γεύση από τα επερχόμενα μουσικά δείγματα «γραφής» της Αρετής με το κομμάτι «No More» με την υπογραφή του Μανώλη Φάμελλου, το οποίο έχει κερδίσει έδαφος στις ραδιοφωνικές συχνότητες. Ο γνωστός ερμηνευτής είναι ο παραγωγός και συνδημιουργός του δίσκου

Χωρίς καμία πρόθεση επίδειξης και εντυπωσιασμού η Αρετή Κοσμίδου «επιβάλλει» την παρουσία της στο δισκογραφικό στερέωμα με τη βελούδινη φωνή της. Το debut album της που σίγουρα θα απολαύσουμε ονομάζεται «Distance» και περιέχει – μαζί με το «No More» – 10 αγγλόφωνα τραγούδια και μία όμορφη συνάντηση.

Πρόκειται για την ολοκαίνουρια συνεργασία της τραγουδίστριας με τον Πάνο Μουζουράκη στο «Φτάνει», το μοναδικό τραγούδι του CD με ελληνικούς στίχους και μεταφορά στη γλώσσα μας του «No More».

Κυκλοφορεί από τη MINOS EMI.

Τα λόγια της Αρετής Κοσμίδου για το νέο δίσκο της:

«Το περασμένο καλοκαίρι ξεκίνησα να γράφω στίχους τους οποίους στη συνέχεια συνόδευα με την κιθάρα μου ή το πιάνο ενώ μετέπειτα έστελνα ό,τι υλικό είχα στον παραγωγό και δημιουργό/συνδημιουργό του δίσκου μου, Μανώλη Φάμελλο.

Επισκέφτηκα την Αθήνα αρκετές φορές μέσα στη χρονιά για να δουλέψουμε τα κομμάτια. Είχαμε φτάσει σε σημείο να τελειοποιούμε ένα τραγούδι μέσα σε μία ώρα που ήταν πολύ συναρπαστικό! Αμέσως μπήκαμε στο στούντιο και αρχίσαμε να ηχογραφούμε! Ήταν η πρώτη μου ολοκληρωμένη εμπειρία ηχογράφησης και έμαθα παρά πολλά πράγματα όλους αυτούς τους μήνες.

Το να δημιουργείς και να συνεργάζεσαι με ανθρώπους οι οποίοι προσεγγίζουν το ύφος αλλά και την ενέργεια που εσύ θέλεις να μεταδόσεις μέσω των κομματιών σου είναι πολύ σπάνιο γι’αυτό και θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που με τον Φάμελλο βγήκε μία υπέροχη δουλειά!

Πολλοί από τους στίχους μου περιγράφουν καταστάσεις όχι μόνο προσωπικά αλλά και από τον γύρω κόσμο που κατά την γνώμη μου στερείται πλέον την έννοια του αληθινού ρομαντισμού.

Θεωρώ πως ο κάθε τραγουδιστής ή τραγουδοποιός θέλει να ομολογήσει το πως αισθάνεται και τι τον εκφράζει μέσα από τα τραγούδια του. Έτσι με τη σειρά μου επιθυμώ να εκφραστώ και να μοιραστώ τον δικό μου μουσικό κόσμο.

Σκοπός μου είναι έστω και ένας άνθρωπος να καταφέρει να ταυτιστεί με μία από τις καταστάσεις που περιγράφουν τα κομμάτια μου και απλώς να ακούσει και να αισθανθεί. Συνεχίζω να ερμηνεύω και να δημιουργώ σε όποια γλώσσα με εκφράζει γιατί νιώθω όπως είπε και ο Σωκράτης ‘Δεν είμαι Αθηναίος ούτε Έλληνας πολίτης αλλά πολίτης του κόσμου.’»

Tracklist

01. Big Streets
02. Your Counterpart
03. Walked Out On Me
04. No More
05. Mess
06. Robert Dear
07. Proper Dose
08. Morning Song
09. Human
10. Walked Out On Me (Acoustic Version)
11. Φτάνει feat. Πάνος Μουζουράκης

* Περιηγηθείτε στα τραγούδια πατώντας στην ένδειξη «PLAYLIST» που βρίσκεται πάνω-αριστερά στο video.

Εναλλακτικά: Απευθείας σύνδεσμος.

► Βρείτε το «Distance» στα: iTunesGoogle PlaySpotify.

Αφήστε το σχόλιό σας